Paleltaako ensi talvena? Tulevaisuustutkassa 28.9. keskityttiin energiakriisiin Uudenmaan näkökulmasta

Venäjän aloittama hyökkäyssota on johtanut kansainväliseen energiakriisiin. Myös Suomessa varautuminen kriisiin käy kovaa vauhtia. Vaikea tilanne koskettaa sekä yksittäisiä kansalaisia että koko yhteiskuntaa.
Syksyn ensimmäisessä Tulevaisuustutka-webinaarissa keskiviikkona 28.9. klo 8.15–9.15 pohdittiin käsillä olevan energiakriisin haasteita, ratkaisuja ja näkymiä Uudellamaalla.
Tilaisuuden ohjelma:
- Energiakriisin vaikutukset ja näkymät Uudellamaalla, Raimo Lovio, KTT ja emeritusprofessori, Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulu
- Energian kriisin haasteet, niiden päihittäminen ja tulevaisuusinvestoinnit, Sami Pesonen, asiakkuus- ja verkostopäällikkö, Hyvinkään lämpövoima Oy
- Keinovalikoima ja tukimuodot energiatehokkuuden parantamiseksi, Tiina Sekki, yli-insinööri, Energiavirasto
- Budjettivaikutukset ja varautuminen energiakriisiin Uudenmaan kunnissa, Vesa Peltola, erityisasiantuntija, Kuntaliitto
Tilaisuuden puheenjohtajana toimi aluekehitysjohtaja Juha Eskelinen Uudenmaan liitosta.
Tulevaisuustutka-webinaarisarjassa ennakoidaan globaaleja muutosvoimia ja niiden vaikutuksia Uudellemaalle. Uudenmaan liiton järjestämän Tulevaisuustutka-webinaarit ovat avoimia kaikille maakunnan tulevaisuudesta kiinnostuneille.
Katso tilaisuuden tallenne:
Lisätietoja:

Johannes Herala
Erityisasiantuntija
johannes.herala@uudenmaanliitto.fi
Uudenmaan alueellinen kehitys, kunta- ja aluetalous, toimintaympäristön analyysit, erillisselvitykset
Tutustu myös näihin

8.12.2023
Ilmastotyöpajat Loviisan ilmastotyön organisoitumisen tukena
Loviisan kaupunki on sitoutunut ilmastotyöhön ja tavoittelee hiilineutraaliutta vuoteen 2035 mennessä. Syksyllä 2023 Loviisassa järjestettiin kolme työpajaa, joissa hahmotettiin ilmastotyötä eri toimialoilla.

7.12.2023
Luovista aloista voimaa kestävyysmurroksen vauhdittamiseen – Toimenpideohjelma esittelee konkreettiset toimet
Monimuotoiset luovat alat kestävyyttä rakentamassa – Luovien alojen ekologisen kestävyysmurroksen toimenpideohjelma viitoittaa luovien alojen siirtymää ekologisesti kestävään tulevaisuuteen. Toimenpideohjelma kokoaa ensimmäisenä luovien alojen kestävyystyön yksiin kansiin. Työtä on rahoittanut ympäristöministeriö, Sitra ja opetus- ja kulttuuriministeriö.

30.11.2023
Uudenmaan veto- ja pitovoima näyttävät pitävän pintansa
Suomessa kaupunkiseudut ovat perinteisesti vetäneet ihmisiä opiskelemaan ja työmarkkinoille, mutta niiden ohella muuttajia ovat houkutelleet myös monipuoliset palvelut ja vilkas kaupunkielämä. Uudellamaalla koronapandemia heikensi näiden vetovoimatekijöiden merkitystä maan sisäisen muuttoliikkeen osalta. Nyt merkit viittaavat paluusta pandemiaa edeltävään aikaan, kirjoittaa erityisasiantuntija Johannes Herala.

29.11.2023
Eurooppalainen yhteistyö on vahva mahdollisuus kiertotalouden edelläkävijöille
Kiertotalous on koko Eurooppaa puhuttava muutos. Uudenmaan kiertotalouslaakso on hakenut näkökulmia ja ideoita kiertotalouden edistämiseen Euroopasta ja muista Pohjoismaista.