Riittääkö puu? Puupolttoaineen saatavuus ja kestävä käyttö Uudellamaalla webinaarin aiheena 24.5.
Puupolttoaineen saatavuudesta on noussut huolia liittyen ennen kaikkea biopolttoaineiden kasvavaan kysyntään ja puun tuonnin loppumiseen Venäjältä. Nyttemmin myös puunkorjuun kestävyys on noussut voimakkaasti keskusteluun.
Tervetuloa Riittääkö puu? -webinaariin keskiviikkona 24.5. klo 13.00–14.30 (huomaa muuttunut päättymisaika). Webinaarissa kuulemme puupohjaisen biopolttoaineen kysynnän ja saatavuuden tilanteesta Uudellamaalla ja keskustelemme laajemmin metsien kestävän käytön näkökulmista. Keskustelun jälkeen kerromme vielä lyhyesti Uudenmaan ilmastotyön etenemisestä ja Uudenmaan liiton tuesta kuntien ilmastotyölle.
Keskustelua vetävät Uudenmaan liitosta ilmastoasiantuntija Simo Haanpää ja metsäkysymyksiin erikoistunut ympäristö- ja ilmastoasiantuntija Maria Sirviö. Puun energiakäytön yhteydestä hiilinielujen tilanteeseen on keskustelemassa Suomen ympäristökeskuksen erikoistutkija Sampo Pihlainen.
Tilaisuus on suunnattu kaikille puupohjaisen biopolttoaineen käytöstä ja saatavuudesta kiinnostuneille. Webinaariin ei tarvitse ilmoittautua ennakkoon. Kutsua voi vapaasti levittää verkostoissanne.
Tapahtuma on Canemure – Kohti hiilineutraaleja kuntia ja maakuntia -hankkeen vuosiseminaari vuonna 2023. Life IP-rahoitteinen Canemure-hanke tukee Uudenmaan ilmastotyötä vuosina 2019–2024.
Lisätietoja:
Simo Haanpää
Ilmastoasiantuntija
simo.haanpaa@uudenmaanliitto.fi
Ilmastonmuutoksen sopeutuminen ja muutoksen hillintä, Regions4Climate- ja Canemure-hankkeet
Maria Sirviö
Ympäristö- ja ilmastoasiantuntija
maria.sirvio@uudenmaanliitto.fi
Luonnon monimuotoisuuteen ja ilmastonmuutokseen liittyvät metsien monikäytön ja hiilen sidonnan tehtävät.
Perhevapaalla. Sijaisena toimii Henna Suikkanen.
Tutustu myös näihin
3.12.2024
Pelit voisivat sitouttaa ihmisiä ilmastotoimiin ja kestäviin elämäntapoihin – potentiaali vielä käyttämättä
Ilmastokriisin torjuminen ja kestäviin elämäntapoihin siirtyminen ovat ratkaisevan tärkeitä sekä ihmiskunnan että maapallon tulevaisuudelle. Nykyinen muutosvauhti on kuitenkin riittämätön. Onnistuminen edellyttää, että mahdollisimman moni kansalainen sitoutuu ilmastotoimiin ja vaatii päättäjiltä nopeita muutoksia. Pelit ja pelillistäminen olisivat tervetullut lisä kestävyysmurrosta vauhdittavaan keinovalikoimaan, mutta niitä on käytetty ja tutkittu vielä vähänlaisesti.
21.11.2024
Kiertotalouden tulevaisuus kiinnosti Slushissa
Uudenmaan kiertotalouslaakson järjestämä kiertotalouden tulevaisuudennäkymiä luotaava oheistapahtuma Slushin avajaispäivänä toi yhteen kiertotalouteen keskittyneitä startup-yrityksiä, suuryrityksiä ja noin satapäisen yleisön. Tapahtuman paneelikeskusteluissa keskityttiin erityisesti pohjoismaisiin pörssiyrityksiin, tekoälyn tuomiin innovaatioihin tekstiili- ja rakennusalalla sekä ekosysteemien väliseen yhteistyöhön.