Suomalaiset kiertotalousratkaisut esillä Maailman kiertotalousfoorumissa
![Brysseliläisiä nähtävyyksiä, kuten Manneken Pis ja Grand-Placen torni, herätyskello ja ihmisiä istumassa tuoleilla, puhumassa ja pohtimassa. WCEF-tapahtuman logo, jossa lukee World circular economy forum 2024.](https://uudenmaanliitto.fi/wp-content/uploads/2024/03/WCEF2024-Programme-launch-Topias-Dean-Sitra-1280x720.jpg)
Kiertotalouden edelläkävijämaa Suomi on näyttävästi mukana huhtikuun puolivälissä Maailman kiertotalousfoorumissa (World Circular Economy Forum, WCEF). Suomi tuo foorumissa esille uusia kiertotalousinnovaatioita ja yhteistyömalleja. Myös Uudenmaan kiertotalouslaakso on mukana kiertotalouden superviikolla.
Päättäjille, asiantuntijoille ja sijoittajille suunnattu kiertotalousfoorumi on alansa suurimpia tapahtumia. Sitran toteuttama foorumi järjestetään 15.–18.4.2024 Brysselissä. Foorumia ja siihen liittyviä tapahtumia voi seurata myös etänä.
Työkaluja kiertotalousmurrokseen
Kiertotalouden menestystekijät ja julkisen ja yksityisen sektorin yhteistyö ovat Suomen aiheina pohjoismaista kiertotalousosaamista esiin nostavassa Nordic Circular Hotspotin kiihdyttämösessiossa keskiviikkona 17. huhtikuuta.
Suomessa kaupungit, kunnat ja maakunnat toimivat innovaatioalustoina ja tukevat uusia kiertotalouden ratkaisuja muun muassa maankäytössä ja luomalla uusia markkinoita. Myös alueelliset kehittämisyhtiöt luovat pohjaa kiertotaloudelle ja alueelliselle yritysyhteistyölle.
Kiihdyttämösessiossa kuullaan alueiden ja yritysten esimerkkejä innovatiivisista kiertotalousratkaisuista, jotka on toteutettu julkisen ja yksityisen sektorin tiiviissä yhteistyössä.
– Avaamme kiihdyttämösessiossa toimivan innovaatioekosysteemin kaavaa, jotta muutkin alueet ja kaupungit voisivat saada työkaluja ja inspiraatiota oman alueensa kiertotalousmurrokseen, toteaa Uudenmaan kiertotalouslaakson projektipäällikkö Simo Karetie.
Osallistuminen kiihdyttämösessioon on mahdollista niin paikan päällä Brysselissä kuin etänäkin. Suomen ohjelmaosuus järjestetään keskiviikkona 17. huhtikuuta Keski-Euroopan aikaa klo 14.45–16.00, Suomen aikaa klo 15.45–17.00.
Suomen messuosasto kutsuu tutustumaan innovaatioihin ja yhteistyöhön
Kiertotalousfoorumissa Suomen messuosaston teemana on ”Local Solutions Are Born Here”. Messuosasto tarjoaa mahdollisuuden tutustua kiertotalouden innovaatioihin ja rakentaa yhteistyötä suomalaisten toimijoiden kanssa.
Osastolla esitellään muun muassa kiertotalouden liiketoimintaratkaisuja, julkisen sektorin roolia kiertotalousmurroksessa, innovaatioekosysteemejä ja materiaalien käytön murrosta. Kiertotalousinnovaatioitaan messuosastolla esittelevät Aircohol, Borealis, Carbofex, Carbonaide, Emmy, Lounais-Suomen Jätehuolto, Make a BIM, Niimaar, Rester, Twice, Verte ja Wastewise Group.
– Tervetuloa tutustumaan Suomen osaamiseen ja ratkaisuihin messuosastollemme. Erityisesti odotamme kiertotaloushankkeita ja -yrityksiä kartoittamaan yhteistyömahdollisuuksia, toteaa Suomen kiertotalouden ja vihreän siirtymän suurlähettiläs Anne Vasara.
Suomen messuosaston ja kiihdyttämösession ohjelma on suunniteltu yhteistyössä Uudenmaan liiton, ulkoministeriön, ympäristöministeriön, työ- ja elinkeinoministeriön, Business Finlandin, Teknologian tutkimuskeskus VTT:n, kehitysyhtiö Posintran, Hämeen, Pirkanmaan, Päijät-Hämeen, Uudenmaan ja Varsinais-Suomen liiton sekä Business Tampereen, Kiertotalous Pirkanmaan, Turun Ammattikorkeakoulun, Turun kaupungin ja Paimion kaupungin kanssa.
Lisätietoja:
![](https://uudenmaanliitto.fi/wp-content/uploads/2021/11/Venla-Virkamaki-2-e1637074457121-300x440.jpg)
Venla Virkamäki
Innovaatiopäällikkö
venla.virkamaki@uudenmaanliitto.fi
Uudenmaan tutkimus- ja innovaatiotyön kehittäminen ja kansainvälinen markkinointi, älykkään erikoistumisen strategia, EU-yhteistyö
![](https://uudenmaanliitto.fi/wp-content/uploads/2021/11/Simo-Karetie-e1637074011669-300x440.jpg)
Anne Vasara, suurlähettiläs, Kiertotalous ja vihreä siirtymä, +358 295 350 039, anne.vasara@gov.fi
Tutustu myös näihin
![](https://uudenmaanliitto.fi/wp-content/uploads/2025/02/Alpo-Tani-ja-Petra-Stahl-1280x720.jpg)
14.2.2025
Uudellamaalla on hyvät edellytykset suunnitella vihreää siirtymää kestävästi
Uusi yhteistyöryhmä tukee vihreän siirtymän hankkeita Uudellamaalla. Ryhmää luotsaava Petra Ståhl uskoo, että Uusimaa voi olla edelläkävijä siirtymässä. Varapuheenjohtaja Alpo Tani peräänkuuluttaa kestävyysnäkökulmaa, vaikka se mahdollisesti monimutkaistaakin asetelmaa.
![Oranssi tausta, jonka keskellä ympyrä. Ympyrän päällä valkoinen vino palkki, jossa lukee Tulevaisuustutka.](https://uudenmaanliitto.fi/wp-content/uploads/2022/04/Tulevaisuustutka-1280x720.png)
6.2.2025
Teollisuuspolitiikalla uutta kasvua Uudellemaalle
Teollisuuspolitiikka oli aiheena Tulevaisuustutka-webinaarissa torstaina 6. helmikuuta. Työ- ja elinkeinoministeriön teollisuusneuvos Antti Valle kertoi webinaarissa joulukuussa julkaistusta teollisuuspoliittisesta strategiasta, joka kokoaa yhteen Suomen teollisuuden uudistumista ja kasvua sekä kuvaa Suomen hallituksen teollisuuspolitiikan painopisteitä ja keinoja.
![Alhaalta päin kuvattu iso tiilinen rakennus. Luoto-logo.](https://uudenmaanliitto.fi/wp-content/uploads/2025/02/Luoto-rakennussuunnittelu-kuvitus-1280x720.jpg)
5.2.2025
Rakennussuunnittelu on avainasemassa ilmastokriisin hillitsemisessä
Rakennussektori kuluttaa globaalisti neitseellisiä luonnonvaroja enemmän kuin mikään muu inhimillinen toiminta. Se vastaa puolesta maailman vuotuisesta raakamateriaalien kulutuksesta, mikä tarkoittaa myös valtavia ilmastopäästöjä.
![Ylhäältä päin kuvatut jalat, asfaltissa nuolia eri suuntiin ja tektsi Näkymiä Uudenmaan tulevaisuuteen.](https://uudenmaanliitto.fi/wp-content/uploads/2025/02/Nakymia-Uudenmaan-tulevaisuuteen-1280x720.jpg)
5.2.2025
Tervetuloa Näkymiä Uudenmaan tulevaisuuteen -webinaariin 3.3.
Miltä Uusimaa näyttää 25 tai 35 vuoden kuluttua? Uudenmaan liitossa olemme tarkastelleet maakunnan vaihtoehtoisia tulevaisuuksia sekä väestön ja työpaikkojen kehittymistä pitkällä tähtäimellä. Esittelemme Uudenmaan skenaariotyön ja väestö- ja työpaikkaprojektioiden tuloksia webinaarissa maanantaina 3. maaliskuuta klo 9.00–11.00.