Gå till innehåll
Nylands förbund Aktuellt Kontaktuppgifter
Sök
Nyhet

Nylandsdagen firas i dag runt om i Nyland, se direktsändning från kvällens fest via Yle Arenan 

Den allra första Nylandsdagen firas tisdagen den 21 maj. Under dagen ordnas tiotals evenemang runt om i Nyland. Direktsändningen från festen i Lojo börjar klockan 19 på Yle Arenan.

− Vi bjuder in alla till att fira Nylandsdagen. På tisdag kan vilken som helst fikastund, kulturupplevelse, utevistelse eller träff ha samband med Nylandsdagen. Stilen är fri och det är tillåtet att ha roligt, uppmuntrar Katriina Rosavaara, sakkunnig i kultur vid Nylands förbund. 

Gemensam vårfest ordnas i år i Lojo 

Nylandsdagens vårfest öppnas av ett häftigt band från Lojo, Safetybox. Vi får höra musiken av Amorphis, som tolkas av bandets solist Tomi Joutsen och Lojo stadsorkester. Musikföreställningen livas upp av den teckenspråkiga artisten Miguel Peltomaa. Under en timmes lång fest bjuds på nyländsk musik och kultur.   

Direktsändningen från festen, som börjar klockan 19, kan följas på olika håll i Nyland via Yle Arenan. Inspelningen är tillgänglig i en månad. På plats kan Laurentiussalen i Lojo ta emot de cirka 500 personer som anmält sig först. Inför programstarten serveras kaffe med kaka kl. 18. Programmet och ytterligare information finns på Nylandsdagens webbplats.

Tiotals evenemang runt om i Nyland 

I år uppmuntrar Nylandsdagen till att göra vårutflykter i närnaturen, dricka vårkaffe i sällskap, fotografera Nyland och besöka bibliotek. Vi har på förhand bjudit in till exempel nyländska daghem, skolor, föreningar och bibliotek till att ordna Nylandsdagens evenemang.  

Nedan finns plock ur evenemangen i Nyland den 21 maj. Hitta de närmaste evenemangen via den egna kommunens kommunikationskanaler!

Nylandsdagen 

Nylandsdagen bjuder in nylänningarna till att njuta av kultur, möten och närnatur tillsammans. Den vårliga festdagen firas för första gången i Nylands kommuner tisdagen den 21 maj 2024. 

  • Följ oss på Instagram @uusimaapaiva 
  • Bekanta dig med webbplatsen uusimaapaiva.fi
  • Dela dagens stämningar med hashtaggen #Nylandsdagen och #Uusimaapäivä

Ytterligare upplysningar: 

Katriina Rosavaara

Sakkunnig

+358 40 562 2314

Kulturfrågor, Nylandsdagen, Nylandspriset

Nyckelord:

Evenemang