Siirry sisältöön
Uudenmaan liitto Ajankohtaista Yhteystiedot
Haku

Liikenne

Kategoriat:

Haemme aluesuunnittelun johtajaa. Avoimet työpaikat

18.4.2024

Haemme aluesuunnittelun johtajaa 

Aluesuunnittelun vastuualueen johtaja johtaa maakunnan alueiden käytön suunnittelutyötä Uudenmaan kilpailukyvyn vahvistamiseksi, alue- ja yhdyskuntarakenteen eheyttämiseksi, maankäytön ja liikenteen yhteensovittamiseksi sekä ilmastonmuutoksen hillitsemiseksi ja siihen sopeutumiseksi.

Piirrettyjä kerrostaloja, ihmisiä, pyöräilijöitä, raitiovaunuja ja viheralueita. Artikkeli

28.2.2024

Toimivan seudullisen joukkoliikenteen kaava

Uusimaa-kaava edistää joukkoliikennettä kahdella tapaa: varmistamalla liikenteen tarvitseman infrastruktuurin toimivuuden sekä ohjaamalla asumisen, kaupan ja työpaikkojen sijoittumista tavalla, joka luo edellytyksiä kestävälle liikkumiselle.

Helsingin ja Uudenmaan kansanedustajien kokous 13.6.2023 Artikkeli

14.6.2023

Liikenteen rahoitus puhutti uusimaalaisia kansanedustajia

Helsingin ja Uudenmaan kansanedustajien neuvottelukunta kokoontui tiistaina 13. kesäkuuta eduskuntatalossa. Puhetta johti varapuheenjohtaja Eemeli Peltonen (sd), ja aiheena oli Uudenmaan liikennekysymykset. Mukana oli myös alueen kuntajohtajia.

Junaraide sekä oikealla puolella puurakennus, joka on Tammisaaren juna-asema. Uutinen

6.6.2023

Itä- ja Länsi-Uudellamaalla selvitettiin ensi kertaa kestäviä matkaketjuja

Selvitys esittelee Itä- ja Länsi-Uudenmaan tärkeimmät kestävän liikkumisen matkaketjut. Niissä pääasiallinen kulkumuoto on joukkoliikenne tai pyöräily. Tavoitteena on varmistaa kestävän liikkumisen ja liikenneturvallisuuden olosuhteiden parantaminen erityisesti näissä matkaketjuissa.

Blogi

1.6.2023

Historiallinen Uusimaa-kaava

Kevät toi tullessaan hyviä uutisia. Korkein hallinto-oikeus antoi lopulliset päätöksensä Uusimaa-kaavasta sinetöiden vuosien työn. Päällimmäisin tunne on tyytyväisyys, sillä maakuntakaava on lähes sataprosenttisesti sellainen, kuin valtuusto sen hyväksyi vuonna 2020, kirjoittaa Ilona Mansikka.

Blogi

5.4.2023

Pääradan hankkeet kriittisiä koko maalle

Tammikuinen valtiovarainministeriön selvitys suurten ratahankkeiden rahoituksesta osoitti, että kaikkien uusien nopeiden ratojen toteuttamiseen ei tule löytymään rahoitusta. Siksi on oltava rohkeutta keskittyä niihin hankkeisiin, jotka ovat toteuttamiskelpoisia, ja keskeyttää heikoiksi osoittautuvat hankkeet. Pääradan hankkeet ovat kriittisiä koko maalle, siksi rahoitus niihin on aivan välttämätön, kirjoittaa maakuntajohtaja Ossi Savolainen blogissaan.

Rakenteilla olevia kerrostaloja ja nosturi, etualalla merta, kallioita ja puita. Uusimaa-kaava 2050 -logo. Uutinen

13.3.2023

Korkein hallinto-oikeus antoi lopulliset päätöksensä Uusimaa-kaavasta

Korkein hallinto-oikeus on antanut 13.3.2023 päätöksensä Uusimaa-kaava 2050 -kokonaisuuteen kohdistuneista valituksista. Näiden päätösten myötä kaavakokonaisuuteen kuuluvat Helsingin seudun, Länsi-Uudenmaan ja Itä-Uudenmaan vaihemaakuntakaavat ovat saaneet lainvoiman. Päätöksistä ei voi enää valittaa. 

Artikkeli

9.12.2022

Scandria Alliance -verkoston puheenjohtajisto kokoontui Oslossa

Suomesta Skandinavian läpi Välimerelle ulottuvan liikennekäytävän yhteistyöverkosto Scandria Alliancen puheenjohtajisto oli 6.12. koolla Oslossa ja osallistui rajat ylittävän rahtiliikenteen konferenssiin ”European transport 2030, greener and smarter?”. Maakuntajohtaja Ossi Savolainen toimii verkoston varapuheenjohtajana.

Puheenjohtajistosta Ossi Savolainen, Guido Beermann ja Annette Lindahl Raakil. Uutinen

14.10.2022

Ossi Savolainen liikenteen yhteistyöverkosto Scandria Alliancen puheenjohtajistoon

Suomesta Skandinavian läpi Välimerelle ulottuvan liikennekäytävän yhteistyöverkosto Scandria Alliance on valinnut maakuntajohtaja Ossi Savolaisen yhdeksi verkoston kolmesta varapuheenjohtajasta. Puheenjohtajana jatkaa Brandenburgin osavaltion liikenneministeri Guido Beermann. Verkosto oli 7.10. koolla yleiskokouksessa Potsdamissa, Saksan Brandenburgissa.