Siirry sisältöön
Uudenmaan liitto Ajankohtaista Yhteystiedot
Haku

Liikenne

Kategoriat:

Puheenjohtajistosta Ossi Savolainen, Guido Beermann ja Annette Lindahl Raakil. Uutinen

14.10.2022

Ossi Savolainen liikenteen yhteistyöverkosto Scandria Alliancen puheenjohtajistoon

Suomesta Skandinavian läpi Välimerelle ulottuvan liikennekäytävän yhteistyöverkosto Scandria Alliance on valinnut maakuntajohtaja Ossi Savolaisen yhdeksi verkoston kolmesta varapuheenjohtajasta. Puheenjohtajana jatkaa Brandenburgin osavaltion liikenneministeri Guido Beermann. Verkosto oli 7.10. koolla yleiskokouksessa Potsdamissa, Saksan Brandenburgissa.

Pasilan Triplan taloja sekä asema ja raiteita, juna menossa kohti asemalaituria. Artikkeli

10.6.2022

TEN-T-­­liikenne­verkon kehittäminen vahvistaa Uudenmaan saavutetta­­vuutta ja kilpailu­­kykyä

Euroopan laajuinen TEN-T-liikenneverkko on koko EU:n kattava väyläverkosto, joka pyritään luomaan vuoteen 2050 mennessä. Verkon suuntaviivoja päivitetään parhaillaan, ja uusi asetusehdotus on käsiteltävänä EU:n neuvostossa ja Euroopan parlamentissa. Uudenmaan liiton näkemyksen mukaan verkon kehittäminen lisää Uudenmaan saavutettavuutta ja kilpailukykyä, mutta asetusehdotukseen liittyy myös tiukkoja laatuvaatimuksia, jotka asettavat haasteita.

Jalankulkijoita ja pyöräilijöitä ylittämässä suojatietä. Risteyksessä pysähtyneenä bussi ja henkilöautoja. Uutinen

11.2.2022

Uusimaalaiset kutsutaan puntaroimaan liikenteen tulevaisuutta

Huhtikuussa 2022 joukko Uudenmaan asukkaita saa tilaisuuden vaikuttaa maakunnan liikenteen tulevaisuuteen osana puntaroivaa kansalaisraatia. Erityisesti raati pohtii, miten vähähiiliset liikenneratkaisut voidaan Uudellamaalla toteuttaa hyväksyttävällä ja oikeudenmukaisella tavalla. Tavoitteena on hiilineutraali Uusimaa vuoteen 2030 mennessä.