Siirry sisältöön
Uudenmaan liitto Ajankohtaista Yhteystiedot
Haku

Rahoitus

Kategoriat:

Sinisiä ilmapalloja, joissa EU:n keltaiset tähdet ympyrän muodossa. Uutinen

2.1.2023

EU-hankkeiden valmisteluun tarjolla rahoitusta

Olemme avanneet rahoitushaun, jolla tuemme uusimaalaisten toimijoiden EU-hankkeiden valmistelua. Tavoitteenamme on edistää maakunnalle tärkeitä hankkeita ja nostaa Uudellemaalle saatavaa Euroopan unionin rahoituksen määrää.

Baltic Sea Region -tienviitta ja ohessa teksti Calls are open! Uutinen

21.11.2022

Baltic Sea Region -ohjelman rahoitushaku avoinna koko maassa 

Interreg Baltic Sea Region -ohjelman, niin sanotun Itämeriohjelman, toinen hakukierros on avoinna. Ohjelmaan kuuluvat maat ovat Suomi, Ruotsi, Viro, Latvia, Liettua, Puola, Tanska, sekä osa Saksan ja Norjan alueista. Suomessa hakija voi olla mistä päin Suomea tahansa.

Uutinen

24.10.2022

Maakuntahallitus 24.10.: Uudenmaan hallitusohjelmatavoitteet

Uudenmaan maakuntahallitus kokoontui maanantaina 24. lokakuuta. Maakuntahallitus hyväksyi pienin tarkennuksin Uudenmaan hallitusohjelmatavoitteet kevään 2023 eduskuntavaaleihin ja tulevalle eduskuntavaalikaudelle. Kestävän kasvun ja elinvoiman määrärahaa päätettiin myöntää kolmelle mittavalle kehittämishankkeelle. Lisäksi maakuntahallitus päätti perustaa Uudenmaan kiertotalouslaakso -hankkeen.

Sinisellä pohjalla käsi, joka pitelee idealamppua sekä teksti Uudistuva ja osaava Suomi 2021-2027. EU-lippulogo ja teksti Euroopan unionin osarahoittama. Uutinen

17.10.2022

Uudellamaalla esitetään rahoitettavaksi neljäätoista EAKR-hanketta

Euroopan aluekehitysrahaston (EAKR) Etelä-Suomen hankehakuun saatiin Uudeltamaalta 22 hankehakemusta. Uudenmaan maakunnan yhteistyöryhmä ja sen sihteeristö esittävät rahoitettavaksi neljäätoista hanketta, joista kahdeksan koskee pelkästään Uuttamaata ja kuudessa on mukana myös muita maakuntia.

Ihmisiä kokoustamassa pöydän ympärillä. Uutinen

6.10.2022

Etelä-Suomen maakunnat: Vaikuttavuutta aluekehitykseen

Etelä-Suomen maakuntien hallitusten puheenjohtajat edellyttävät, että tulevan rakennerahastokauden 2028–2034 tärkeimmäksi tavoitteeksi asetetaan varojen käytön vaikuttavuus ja uuden kasvun mahdollistaminen. Puheenjohtajat muistuttavat, että paras vastine aluekehitysvaroille on saatu Etelä-Suomessa.

Uutinen

29.8.2022

Uudenmaan maakuntahallitus 29.8.: Suomi hukkaa mahdollisuutensa huonosti kohdennetuilla valtion tuilla

Uudenmaan liitto tilasi aluekehittämisen konsulttitoimisto MDI:ltä selvityksen ”Alueiden väliset resurssivirrat”, jossa tarkasteltiin valtion tukikokonaisuuksien jakautumista maakunnittain vuosina 2014–2021. Selvityksen johtopäätöksenä voidaan todeta, että valtion rahoitusjärjestelmä ei tunnista kasvavien alueiden haasteita ja mahdollisuuksia, vaan perustuu ajastaan jälkeen jääneisiin jakokriteereihin.

Haku avoinna. Euroopan unionin osarahoittama. Lisäksi EU-lippu ja kuvituksena lomake, jonka päällä on suurennuslasi ja kynä. Uutinen

15.8.2022

Kestävän kaupunki­kehittämisen EAKR-rahoitus­haku avoinna pää­kaupunki­seudulla

Uudenmaan liitto on avannut kestävän kaupunkikehittämisen rahoitushaun pääkaupunkiseudun ekosysteemisopimusta toteuttaville hankkeille. Haku on avoinna 25.9. asti ja rahoitusta on jaossa 5,34 miljoonaa euroa. Euroopan aluekehitysrahaston (EAKR) tuki kestävään kaupunkikehittämiseen ohjataan ohjelmakaudella 2021–2027 valtion ja yliopistokaupunkien ekosysteemisopimusten kautta.

Piirretty kukkaruukku, jossa kasvaa idealamppu. Interreg-logo, EU-lippu ja teksti Euroopan unionin osarahoittama. Uutinen

16.6.2022

Interreg-ohjelmien kansallisen vastinrahoituksen haku on käynnistynyt

Olemme avanneet kansallisen vastinrahoituksen haun Euroopan alueellisen yhteistyön Interreg-ohjelmien hankkeille. Vastinrahoitusta myönnetään Interreg Central Baltic-, Interreg Baltic Sea Region- ja Urbact-ohjelmista rahoituksen saaneiden hankkeiden suomalaisille kumppaneille koko ohjelmakauden 2021–2027 ajan.

Interreg Central Baltic Programme - Co-funded by the European Union. Contact Point Finland. Karttakuva Itämeren alueesta sekä kallioinen merimaisema. Uutinen

10.2.2022

Central Baltic -ohjelman rahoitushaku on nyt avoinna

Interreg Central Baltic -ohjelmakauden 2021–2027 ensimmäinen rahoitushaku on avoinna 31. maaliskuuta asti. Uuden ohjelmakauden rahoituskehys on 118 miljoonaa euroa. Rahoitus tulee Euroopan aluekehitysrahastosta.

Artikkeli

29.10.2021

UKKE-hankkeiden tapaamisissa hyödyllistä oppien jakamista

Kutsuimme Uudenmaan kestävän kasvun ja elinvoiman tuella (UKKE) rahoittamamme hankkeet jakamaan kokemuksia ja oppimaan toisiltaan. Kaksi etänä järjestettyä tapaamista osoittivat, että tällaisille verkostoitumisille on todella tarvetta.