Siirry sisältöön
Uudenmaan liitto Ajankohtaista Yhteystiedot
Haku

Rahoitus

Kategoriat:

Vihreällä pohjalla piirretty käsi, joka pitää idealamppua. Teksti Uudistuva ja osaava Suomi 2021-2027, sekä EU-lippulogo. Uutinen

21.10.2021

Valtioneuvosto hyväksyi EU:n alue- ja rakennepolitiikan kansallisen ohjelman

Valtioneuvosto on hyväksynyt EU:n alue- ja rakennepolitiikan ohjelman Uudistuva ja osaava Suomi 2021−2027 ja päättänyt toimittaa sen Euroopan komission hyväksymiskäsittelyyn. Ohjelma tukee elinkeino-, energia-, ilmasto-, innovaatio-, koulutus- ja työllisyyspolitiikkaa sekä syrjäytymisen ja köyhyyden vastaista työtä.

Sinisellä pohjalla mikrofonin kuva ja tekstit Käsittämättömän virkamiesmäinen podcast. Kohti uutta kautta 2021-2027 Uutinen

21.10.2021

Podcastin siivin uudelle EU:n alue- ja rakennepolitiikan ohjelmakaudelle

Mitä pian alkava uusi EU:n alue- ja rakennepolitiikan ohjelma Uudistuva ja osaava Suomi 2021–2027 pitää sisällään? Mitä muutoksia on tulossa? Se selviää, kun kuuntelet Uudenmaan liiton tuottaman viisiosaisen Kohti uutta kautta, käsittämättömän virkamiesmäinen podcast -sarjan.

Uutinen

1.10.2021

Hallitus leikkasi Uudenmaan EU-rahoitusta – Komissio olisi ollut avokätisempi

Hallituksen talouspoliittinen ministerivaliokunta päätti torstaina 30. syyskuuta EU:n alue- ja rakennepolitiikan ohjelman rahoituksen kansallisesta jaosta maakuntien kesken. Uudenmaan rahoituspotti on alle 62 miljoonaa euroa, eli vain 5,2 euroa yhtä uusimaalaista kohti vuodessa. Lapissa vastaava summa on 148 euroa asukasta kohti.

Blogi

17.9.2021

Onko opiskelija Lapissa arvokkaampi kuin Uudellamaalla?

EU:n alue- ja rakennepolitiikan varojen jakamisesta maakuntien kesken on syntynyt kiista. Työ- ja elinkeinoministeriö on jakamassa EU:sta Suomeen saatua pottia niin, että mitä vähemmän alueella on ihmisiä, sitä enemmän sinne annetaan rahaa.

Pieni liitutaulu, jonka päällä lamppu. Uutinen

23.6.2021

Kevään EAKR-haussa eteläsuomalaisille hankkeille 26,8 miljoonaa euroa

Maaliskuun lopussa päättyneen Euroopan aluekehitysrahaston (EAKR) rahoitushaun päätökset ovat Etelä-Suomen maakunnissa loppusuoralla. Myönteisen rahoituspäätöksen on saamassa lähes 80 hanketta. Rahoitusta esitetään myönnettäväksi yhteensä noin 26,8 miljoonaa euroa.

Blogi

16.6.2021

Uudenmaan rakennerahastovarat jopa puolittumassa

Uusimaa on saamassa kansallisessa rakennerahastovarojen jaossa vain noin puolet siitä summasta, joka alueelle kuuluisi EU:n saantokriteerien ja Euroopan komission rahoitusehdotuksen pohjalta, maakuntajohtaja Ossi Savolainen kirjoittaa.