Puntaroitu kansalaisnäkemys liikenteen tulevaisuudesta Uudellamaalla esitellään 5.5.

Huhtikuussa joukko Uudenmaan asukkaita sai tilaisuuden vaikuttaa maakunnan liikenteen tulevaisuuteen osana puntaroivaa kansalaisraatia. Uudenmaan tavoitteena on olla hiilineutraali maakunta vuonna 2030, mikä edellyttää myös liikenteen päästöjen vähentämistä. Kansalaisraati pohti, miten vähähiiliset liikenneratkaisut voidaan Uudellamaalla toteuttaa vaikuttavalla ja oikeudenmukaisella tavalla.
Raadin näkemykset on koottu julkilausumaan, joka luovutetaan Uudenmaan liitolle julkistamistilaisuudessa torstaina 5.5. klo 15.00.
Voit seurata tilaisuutta etäyhteydellä Microsoft Teamsin välityksellä. Rajoitetun tilakapasiteetin vuoksi paikan päällä järjestetty tapahtuma on vain kutsuvieraille.
Tilaisuuden ohjelma
Klo 15.00 Tervetuloa, viestintäpäällikkö Aino Laine, Suomen ympäristökeskus
Klo 15.05 Uudenmaan liikenneraadin kokoonpano ja toiminta, johtava tutkija Heli Saarikoski, Suomen ympäristökeskus
Klo 15.15 Raadin julkilausuman esittely, liikenneraadin jäsenet
Klo 15.35 Uudenmaan liiton kommenttipuheenvuoro, johtava ilmastoasiantuntija Pia Tynys, Uudenmaan liitto
Klo 15.50 Ympäristöministeriön kommenttipuheenvuoro, ympäristöneuvos Magnus Cederlöf, ympäristöministeriö
Klo 16.00 Kysymyksiä ja keskustelua
Klo 16.30 Tilaisuus päättyy
Kansalaisraadin toteuttavat Suomen ympäristökeskuksen ja Turun yliopiston tutkijat osana Suomen Akatemian rahoittamaa Ilmastotoimet puntarissa -tutkimushanketta. Hankkeessa tutkitaan ja vahvistetaan tietopohjaa oikeudenmukaisista ilmastotoimista.
Lisätiedot:
- Johtava ilmastoasiantuntija Pia Tynys, Uudenmaan liitto, pia.tynys@uudenmaanliitto.fi
- Johtava tutkija Heli Saarikoski, Suomen ympäristökeskus, heli.saarikoski@syke.fi
Tutustu myös näihin

7.6.2023
Rakennustyömaiden päästövähennyksiä ja resurssiviisautta voidaan edistää urakkakilpailutuksen ja markkinavuoropuhelun kautta
Kuukauden ilmastokasvo Jere Loikkanen vastaa Sipoon kunnan kestävän kehityksen kokonaisuuden koordinoinnista. Painopisteenä on erityisesti kunnan sisäisten prosessien ympäristö-, energia- ja ilmastoasioiden kehittäminen.

6.6.2023
Itä- ja Länsi-Uudellamaalla selvitettiin ensi kertaa kestäviä matkaketjuja
Selvitys esittelee Itä- ja Länsi-Uudenmaan tärkeimmät kestävän liikkumisen matkaketjut. Niissä pääasiallinen kulkumuoto on joukkoliikenne tai pyöräily. Tavoitteena on varmistaa kestävän liikkumisen ja liikenneturvallisuuden olosuhteiden parantaminen erityisesti näissä matkaketjuissa.

1.6.2023
Historiallinen Uusimaa-kaava
Kevät toi tullessaan hyviä uutisia. Korkein hallinto-oikeus antoi lopulliset päätöksensä Uusimaa-kaavasta sinetöiden vuosien työn. Päällimmäisin tunne on tyytyväisyys, sillä maakuntakaava on lähes sataprosenttisesti sellainen, kuin valtuusto sen hyväksyi vuonna 2020, kirjoittaa Ilona Mansikka.

1.6.2023
Maakuntakaavojen paikkatietoaineistot ja muu avoin data löytyvät nyt yhdestä osoitteesta
Uudenmaan liiton aluesuunnittelun avoimet aineistot on koottu uudelle verkkosivustolle. Sivustolla voi tutustua maakuntakaavaan ja erilaisiin kaavoitusta tukeviin teemoihin kuten kulttuuriympäristöihin, suojelualueisiin ja tuulivoimaan. Tarjoamme paikkatietoaineistomme maksutta julkiseen käyttöön.