Siirry sisältöön
Haku

Edunvalvonta

Kategoriat:

Viiden ihmisen kädet piirretty yhdessä päällekkäin ylhäältä kuvattuna. Artikkeli

8.10.2021

MRL-klinikat saaneet innostuneen vastaanoton

Uudenmaan liitto järjestää tänä syksynä säännöllisesti tilaisuuksia, joista kunnat saavat eväitä maankäyttö- ja rakennuslain uudistuksen eli MRL-uudistuksen lausunnonantoon. Tilaisuuksia kutsutaan työnimellä MRL-klinikka. Kaavoitus- ja rakentamislaiksi (KRL) muuttunut lakiehdotus on nyt lausunnoilla, ja lausuntoaika jatkuu 7.12.2021 asti.

Uutinen

1.10.2021

Hallitus leikkasi Uudenmaan EU-rahoitusta – Komissio olisi ollut avokätisempi

Hallituksen talouspoliittinen ministerivaliokunta päätti torstaina 30. syyskuuta EU:n alue- ja rakennepolitiikan ohjelman rahoituksen kansallisesta jaosta maakuntien kesken. Uudenmaan rahoituspotti on alle 62 miljoonaa euroa, eli vain 5,2 euroa yhtä uusimaalaista kohti vuodessa. Lapissa vastaava summa on 148 euroa asukasta kohti.

Blogi

17.9.2021

Onko opiskelija Lapissa arvokkaampi kuin Uudellamaalla?

EU:n alue- ja rakennepolitiikan varojen jakamisesta maakuntien kesken on syntynyt kiista. Työ- ja elinkeinoministeriö on jakamassa EU:sta Suomeen saatua pottia niin, että mitä vähemmän alueella on ihmisiä, sitä enemmän sinne annetaan rahaa.

Maakuntajohtaja Ossi Savolainen sinisessä paidassa, taustalla vihreitä puita ja rakennus. Blogi

2.9.2021

Passi passaa Uudellemaalle

Kannatan koronapassin käyttöönottamista. Erityisesti Uusimaa tarvitsee sitä. Matkailu- ja ravintola-alalla työskentelee maakuntamme alueella 33 000 henkilöä ja kulttuuritoimialoilla 47 000 henkilöä. Puolet Suomen tapahtumateollisuuden henkilöstöstä työskentelee täällä. Tai siis työskenteli, ennen kuin korona alkoi tehdä tuhojaan.