Yritykset ja työnhakijat tarvitsevat palveluita työllisyysalueiden rajoista riippumatta
Työ- ja elinkeinopalvelut siirtyivät vuoden alussa kunnille. Samalla Suomen suurimmalle työssäkäyntialueelle eli Uudellemaalle muodostui yhdeksän työllisyysaluetta.
Työntekijöitä tarvitsevat yritykset ja työvoiman liikkuvuus eivät tunne TE-alueiden rajoja. Uudenmaan liiton koordinoima TEPA24 Uusimaa -hanke käynnistyi vuoden 2023 lopulla toimiakseen yhteenkokoajana ja mahdollistajana kunta- ja organisaatiorajat ylittävälle yhteistyölle.
Reilussa vuodessa hanke on järjestänyt kymmeniä avoimia livetapahtumia, webinaareja ja työpajoja sekä koordinoinut teemaryhmien työtä. Teemaryhmissä on käsitelty muun muassa Uudenmaan kuntien työnantaja- ja yrityspalveluita, kotoutumista, oppilaitosyhteistyötä sekä viestintää.
Lisäksi hanke on tehnyt TE-alueiden käyttöön erilaisia selvityksiä, julkaissut kuukausittaisia Tepassa tapahtuu -uutiskirjeitä sekä perustanut ja ylläpitänyt Uudenmaan laajuista TE-toimijoiden Teams-kanavaa ja vuorovaikutteista LinkedInin-sivustoa.
− Työtä on tehty kuntien ja keskeisten sidosryhmien edustajista koostuvan neuvottelukunnan ja ohjausryhmän avulla, alueita ja yhteistyökumppaneita herkällä korvalla kuunnellen ja aloitteisiin tarttuen, sanoo projektipäällikkö Anne Laitinen.
Arvokkaina yhteistyökumppaneina ovat olleet esimerkiksi alueen oppilaitokset ja elinkeinoelämän järjestöt, Uudenmaan ELY-keskus, Ammattiosaamisen kehittämisyhdistys AMKE, työ- ja elinkeinoministeriö sekä Kuntaliitto, joiden kanssa hanke on luonut yhteistä ns. työllisyyden ekosysteemiä kuntien tukena.
Tuore esimerkki tepalaisten kädenjäljestä on kattava maahanmuuttoa pääkaupunkiseudun ulkopuolisella Uudellamaalla käsittelevä raportti, jonka Owal Group valmisteli. Tutustu julkaisuun alla:
− Tänä vuonna tiivistämme yhteistyötä juuri aloittaneiden uusien TE-alueiden työllisyysviranmaisten kanssa voidaksemme yhdessä rakentaa Uudenmaan laajuista yhteistyömallia, Laitinen kertoo.
Hanke pyrkii edelleen vastaamaan työllisyysalueiden tarpeisiin myös tuottamalla tietoa selvitysten kautta niiden työn tueksi. TEPA24 Uusimaa -hanke jatkuu vuoden 2025 loppuun asti.
Lisätietoja:
Anne Laitinen
Projektipäällikkö
anne.laitinen@uudenmaanliitto.fi
TE-palvelujen uudistuksen tukeminen, TEPA24 Uusimaa -hanke
TEPA24 Uusimaa
Uudenmaan liiton luotsaaman kaksivuotisen TEPA24 Uusimaa -hankkeen ytimessä on valmistautuminen TE-palveluiden uudistukseen ja työllisyysalueet ylittävään yhteistyöhön maakunnan laajuisesti. Työ- ja elinkeinopalveluiden järjestämisvastuu siirtyi kunnille vuoden 2025 alussa.
Tutustu myös näihin
29.1.2025
Uudenmaan liitto rahoittaa kansainvälistä rekrytointia edistäviä toimenpiteitä suurimmissa kaupungeissa
Uudenmaan liitto avaa rahoitushaun Suomen suurimmille kaupungeille ajalle 28.1.–14.2. Rahoitus on tarkoitettu kehittämishankkeille, jotka edistävät kansainvälistä rekrytointia Helsingissä, Espoossa, Vantaalla, Oulussa, Tampereella ja Turussa.
14.1.2025
Selvitys: kansainvälinen työvoima keskeisessä roolissa Uudenmaan kuntien elinvoiman kannalta
Uudenmaan liitto on julkaissut Owal groupin tekemän selvityksen vieraskielisten osaajien tilanteesta ja kansainvälisestä rekrytoinnista Uudellamaalla pääkaupunkiseudun ulkopuolella. Selvitys tehtiin TEPA24 Uusimaa -hankkeelle.