Siirry sisältöön
Uudenmaan liitto Ajankohtaista Yhteystiedot
Haku

Työllisyys

Kategoriat:

Uutinen

25.4.2024

Työllisyyden tiekartan valmistelu on käynnistynyt

Olemme käynnistäneet Uudenmaan työllisyyden tiekartan laadintatyön. Tiekartan tavoitevuosi on 2030. Se tulee sisältämään työllisyyden nostamiseen ja parempaan työelämään tähtääviä toimenpiteitä Uudenmaan erityispiirteet huomioiden. Työtä ohjaa Uusimaa-ohjelman strateginen tavoite 80 prosentin työllisyysasteesta vuonna 2030.

Tulevaisuuden työmarkkinat - Yhteistyö onnistumisen ytimessä 14.11.2023. EU-lippulogo ja teksti Euroopan unionin osarahoittama. Uutinen

24.10.2023

Tervetuloa keskustelemaan yhteistyöstä TE-palvelujen uudistuksessa 14.11.

Tiistaina 14.11.2023 klo 13–16 Uudenmaan toimijat pääsevät käymään vuoropuhelua yhteistyön paikoista Tulevaisuuden työmarkkinat – Yhteistyö on onnistumisen ytimessä -tilaisuudessa. Tilaisuudessa kuullaan asiantuntijapuheenvuoroja sekä toimijoiden kertomia esimerkkejä ekosysteemisestä työskentelystä.

Henkilöitä istuu kokoushuoneessa pöydän ääressä. Taustalla näkyy, että kaksi henkilöä seisoo ja heidän välissään on näyttö, jossa on Powerpoint-esitys. Artikkeli

16.6.2023

Elinkeinopalveluilla iso rooli TE-palvelujen uudistuksen onnistumisessa

Valtion TE-toimistojen tarjoamat työllisyys- ja elinkeinopalvelut siirtyvät kuntien vastuulle 1.1.2025 alkaen. Ne kattavat sekä työnhakijoille suunnatut työllisyyspalvelut että yrityksille suunnatut työvoima- ja elinkeinopalvelut. Yritysten kannalta kyse on merkittävästä muutoksesta. Muutoksesta keskusteltiin maanantaina 12. kesäkuuta järjestetyssä tilaisuudessa.

Pelinappuloita, joiden välillä menee nuolia. Artikkeli

25.5.2023

TE-palvelujen uudistuksen palveluhankinnat keskusteluttivat Uudellamaalla

TE-uudistuksen vaikutukset työllisyyspalveluiden tuottamiseen ja järjestämiseen Uudellamaalla olivat tapetilla maanantaina 22. toukokuuta järjestetyssä tilaisuudessa. Kunnat, koulutuksen järjestäjät ja työllisyyspalveluiden tuottajat keskustelivat aiheesta Ammattiosaamisen kehittämisyhdistys AMKE ry:n, Uudenmaan ELY-keskuksen ja Uudenmaan liiton järjestämässä tilaisuudessa.

Artikkeli

31.10.2022

Työ- ja elinkeinopalvelujen uudistus mietityttää kuntia

Uudenmaan kunnat keskustelivat yhdessä työ- ja elinkeinopalvelujen siirtymisestä paikallistasolle. TE-palvelut siirtyisivät kuntien vastuulle hallituksen esityksen mukaan 1.1.2025. Lokakuussa Uudenmaan liitto järjesti kunnille kolme alueellista työllisyysfoorumia, joissa keskusteltiin uudistuksesta ja sen vaikutuksista.

Ihmisiä Helsingin kauppatorilla, taustalla rakennuksia ja vasemmassa reunassa merta. Uutinen

21.6.2022

Lausuntomme TE-palvelujen uudistamisesta: Uudenmaan erityispiirteet huomioitava

Uudenmaan maakuntahallitus antoi 20.6. liiton lausunnon luonnoksesta hallituksen esitykseksi julkisten työvoima- ja yrityspalveluiden uudelleen järjestämistä koskevaksi lainsäädännöksi. Lausunnon keskeinen viesti on, että Uusimaa ja sen erityispiirteet tulee ottaa huomioon uudistuksessa.

Uutinen

25.3.2021

Korona vaurioittanut Uudenmaan nuorten työllisyyttä

Koronan vaikutukset osuvat etenkin uusimaalaisiin nuoriin. Erityisesti alle 25-vuotiaiden työllisyystilanne on heikentynyt pääkaupunkiseudulla. Nuorten työllisyystilanteessa on kuitenkin vaihtelua Uudenmaan kunnissa.