Siirry sisältöön
Uudenmaan liitto Ajankohtaista Yhteystiedot
Haku

Ilmasto

Kategoriat:

Kaksi miestä ja yksi nainen istumassa korkeilla tuoleilla pienen pyöreän pöydän ääressä, toinen miehistä puhuu mikkiin Uutinen

21.11.2024

Kiertotalouden tulevaisuus kiinnosti Slushissa

Uudenmaan kiertotalouslaakson järjestämä kiertotalouden tulevaisuudennäkymiä luotaava oheistapahtuma Slushin avajaispäivänä toi yhteen kiertotalouteen keskittyneitä startup-yrityksiä, suuryrityksiä ja noin satapäisen yleisön. Tapahtuman paneelikeskusteluissa keskityttiin erityisesti pohjoismaisiin pörssiyrityksiin, tekoälyn tuomiin innovaatioihin tekstiili- ja rakennusalalla sekä ekosysteemien väliseen yhteistyöhön.

Kaunis uruguaylainen maisema: joki virtaa vihreiden, metsäisten kukkuloiden lomassa. Artikkeli

11.11.2024

Kulttuurisilla sisällöillä vaikuttaminen on alikäytetty muutosvoima

Kulttuuriset sisällöt eivät synny tyhjiössä vaan yhteydessä ihmisiin, yhteiskuntaan, luontoon, maailmaan ja sen tapahtumiin. Teokset tarkastelevat aihettaan aina jostakin näkökulmasta; ei ole olemassa todellisuutta, jota voisi kuvata objektiivisesti. Kertominen, kuten myös kertomatta jättäminen, ovat valintoja, tietoisia tai tiedostamattomia.

Kaksi aikuista ja lapsi puistonpenkillä. Isoja puista ja taustalla rakennuksia. Metrex-logo. Blogi

22.10.2024

Ilmasto ei katso hallinnollisia rajoja

Aluesuunnittelijat Euroopan eri metropoliseuduilta ratkovat yhdessä ilmastohaasteita Metrex-verkoston kautta. Laajempi ymmärrys ja yhteistyö auttavat tarttumaan yhä akuutimmiksi käyviin haasteisiin, kirjoittaa Mariikka Manninen.

Hampurilainen, jonka välissä salaattia, tomaattia, sipulia ja pihvi Artikkeli

11.10.2024

Kestävämpi ruokatarjonta yleistyy tapahtumissa – Provinssissa muuttui etenkin kysyntä

Ruokavalinnoilla on suuri vaikutus tapahtumien kestävyyteen. Kolmannes maailman ilmastopäästöistä linkittyy ruokaan ja sen tuotantoon, ja niistä lähes 60 prosenttia syntyy lihantuotannossa. Vastuullinen toimija ei voi myöskään ohittaa teollisen eläintuotannon eläimille aiheuttamaa kärsimystä. Kestävämmät ruokavalinnat väliaikatarjoiluissa, avajaisissa tai festivaalikojujen tarjonnassa ovat yksinkertainen keino vähentää tapahtuman haittavaikutuksia.

Lähikuva Miranda Sundholmista. Blogi

24.9.2024

Mitä Uudenmaan murrosareenasta jäi käteen?

Muutos lähtee aina ensin heistä, jotka ovat valmiita ottamaan ensimmäiset askeleet. Vaikka kestävyysmurroksen läpiviemiseksi tarvitaan kaikkia, on alkuvaiheessa erityisen tärkeää, että muutosta haluavat ja tekevät saavat tilaa toimia ja visioida, kirjoittaa We make transition -hankkeen projektipäällikkö Miranda Sundholm.

Uutinen

20.9.2024

Espoo vähentää liikenteen hiilidioksidipäästöjä EU-rahoituksella – Cycle4Climate-hankkeessa edistetään pyöräilyä

Euroopan liikkujan viikkoa vietetään 16.–22. syyskuuta. Viikon tarkoituksena on herättää ihmisiä pohtimaan päivittäisiä liikkumisvalintojaan sekä niiden vaikutuksia ympäristöön, yhteiskuntaan ja terveyteen. Samaa teemaa edistää myös EU:n Interreg Central Baltic -ohjelman rahoittama Cycle4Climate-hanke. Hankkeen tavoitteena on vähentää liikenteen hiilidioksidipäästöjä Itämeren keskisen alueen kaupungeissa.

Oranssi tausta, jonka keskellä ympyrä. Ympyrän päällä valkoinen vino palkki, jossa lukee Tulevaisuustutka. Artikkeli

12.9.2024

Kestävä kulutus on yksi ratkaisevista askelista kiertotaloudessa

Kestävä kulutus ja kiertotalous olivat aiheena Tulevaisuustutka-webinaarissa torstaina 12. syyskuuta. Webinaarissa keskusteltiin potentiaalista, hyödyistä ja esteiden purkamisesta. Myös kuluttajien asennemuutos, yrityskehitys ja osaamisen vahvistuminen olivat esillä. Kestävien kulutustapojen edistämisessä tarvitaan tiedon jakamista korjauspalveluista ja hyvistä esimerkeistä.

Neljä miljöötyyppejä, joiden kyky sitoa hiiltä on erilainen. Uutinen

14.6.2024

Tutkija Sampo Pihlainen arvioi maakuntakaavan vaikutuksia hiilensidontaan

Miten minimoidaan maankäytön negatiivisia vaikutuksia ilmastolle? Entä millaisia uusia työkaluja kaavoituksesta löytyy hiilensidonnan tueksi? Tuore raportti esittelee voimassa olevan Uusimaa-kaavan vaikutuksia hiilensidontaan ja antaa samalla eväitä uuteen vihreän siirtymän teemoja käsittelevään vaihemaakuntakaavaan.

Maakuntakaavakartan päällä post-it-lappuja, joissa tekstejä kuten vihreä siirtymä, kiertotalous, vesihuolto, energia, metsä, elinkeinot, liikkuminen, vety. Uutinen

13.6.2024

Uusi maakuntakaava keskittyy vihreän siirtymän teemoihin

Uudenmaan liitto käynnisti toukokuussa vihreän siirtymän vaihemaakuntakaavan laadinnan. Uusi kaava täydentää lainvoimaista Uusimaa-kaavaa muun muassa energian, teknisen huollon, elinkeinojen, logistiikan sekä ympäristön ja ilmaston teemoilla.