Siirry sisältöön
Uudenmaan liitto Ajankohtaista Yhteystiedot
Haku

Ajankohtaista

Kategoriat:

Uudenmaan kartan ääriviivat ja oransseja kuvituksia taloista, junista, puista, aurinkopaneeleista, sähköautoista. Uutinen

15.1.2024

Kohti Euroopan kansainvälisintä, kestävintä ja innovatiivisinta aluetta – Tervetuloa Uudenmaan EU-tasoisen TKI-toiminnan tiekartan julkistuswebinaariin 6.2.

Uudenmaan liitto on yhdessä Spinversen ja MDI:n kanssa selvittänyt, miten EU-tasoista tutkimus-, kehittämis- ja innovaatiotoimintaa (TKI) voidaan vahvistaa. Webinaarissa tiistaina 6. helmikuuta klo 13.00–14.30 julkistetaan Uudenmaan EU-tasoisen TKI-toiminnan tiekartta, esitellään sen päänostot ja keskustellaan Uudenmaan toimijoiden roolista alueellisen TKI-toiminnan tukemisessa.

Artikkeli

15.12.2023

Uudellamaalla tehdään pitkäjänteistä vesiensuojelutyötä

Saastumisesta huolestuneet joenvarren kunnat ja teollisuuslaitokset perustivat Vantaanjoen ja Helsingin seudun vesiensuojeluyhdistyksen 60 vuotta sitten. Vuosien saatossa veden laatu on selvästi parantunut, mutta työtä riittää edelleen. Myös Uudenmaan liitolla on rooli yhdistyksessä, jonka vaikutusalueella asuu nykyisin yli miljoona suomalaista.

Uutinen

12.12.2023

Maakuntavaltuuston päätökset 12.12.

Uudenmaan maakuntavaltuusto kokoontui tiistaina 12. joulukuuta Helsingin kaupungin valtuustosalissa. Kokouksen esityslistalla oli muun muassa Uudenmaan liiton talousarvion 2024 sekä vuosien 2024–2026 toiminta- ja taloussuunnitelman hyväksyminen sekä vastuuvapauden myöntäminen maakuntahallitukselle ja sen puheenjohtajalle vuoden 2022 tilikaudelta.

Uusimaa-palkinnon vastaanottajat Jaana Hopeakoski ja Teemu Siltanen. Uutinen

12.12.2023

Uusimaa-palkinto Tuusulan ja Nurmijärven yhteiselle Minä elän! -merkkivuodelle

Tuusulan ja Nurmijärven kuntien merkkivuosi kulki Aleksis Kiven jalanjäljissä, nivoen kulttuurin ja mielenterveyden teemat yhteen. Kuntalaisille merkkivuosi näyttäytyi laadukkaina tapahtumina läpi vuoden. Tämä ainutlaatuinen työ toi Kivi-kunnille Uusimaa-palkinnon 2024. Valinta julkistettiin tiistaina 12. joulukuuta maakuntavaltuuston kokouksessa Helsingissä.

Yrityspalkinnon 2024 saajat, viisi miestä ja yksi nainen vierekkäin, kunniakirjat ja kukat kädessä. Uutinen

12.12.2023

Romu Keinänen, Kirkkonummen Huolto ja Parkly pokkasivat Uudenmaan yrityspalkinnot

Uudenmaan liitto kumppaneineen palkitsi Uudenmaan yrityspalkinnon 2024 saajat. Kiertotaloussarjassa voiton vei Romu Keinänen Oy Espoosta, pk-yrityksen sarjassa palkittiin Kirkkonummen Huolto Oy Kirkkonummelta ja startup-sarjan voitti Parkly Oy Helsingistä. Valinnat julkistettiin tiistaina 12. joulukuuta maakuntavaltuuston kokouksessa Helsingissä.

Uutinen

11.12.2023

Maakuntahallituksen päätökset 11.12.

Uudenmaan maakuntahallitus kokoontui maanantaina 11. joulukuuta. Hallitus hyväksyi lausunnot valtion väyläverkon investointiohjelman luonnoksesta, Lentoradan ympäristövaikutusten arviointiselostuksesta sekä Vihdin Tervalammen osayleiskaavan valmisteluvaiheen aineistosta.

Uutinen

7.12.2023

Luovista aloista voimaa kestävyysmurroksen vauhdittamiseen – Toimenpideohjelma esittelee konkreettiset toimet

Monimuotoiset luovat alat kestävyyttä rakentamassa – Luovien alojen ekologisen kestävyysmurroksen toimenpideohjelma viitoittaa luovien alojen siirtymää ekologisesti kestävään tulevaisuuteen. Toimenpideohjelma kokoaa ensimmäisenä luovien alojen kestävyystyön yksiin kansiin. Työtä on rahoittanut ympäristöministeriö, Sitra ja opetus- ja kulttuuriministeriö.

Uutinen

4.12.2023

Uudenmaan liitto ajaa muutoksia EU:n ehdottamaan maaperädirektiiviin

Euroopan komissio julkisti kesällä ehdotuksensa maaperädirektiiviksi, joka tähtää maaperän kestävän käytön parantamiseen. Uudenmaan liitto pitää päätavoitetta hyvänä, mutta jätti marraskuussa direktiiviin omat korjausehdotuksensa, joissa se toivoo lainvalmistelijoiden huomioivan jäsenmaiden erityispiirteet maankäytössä ja sen suunnittelussa.

Ihmisiä kävelemässä rautatientorin kompassitasolla. Blogi

30.11.2023

Uudenmaan veto- ja pitovoima näyttävät pitävän pintansa

Suomessa kaupunkiseudut ovat perinteisesti vetäneet ihmisiä opiskelemaan ja työmarkkinoille, mutta niiden ohella muuttajia ovat houkutelleet myös monipuoliset palvelut ja vilkas kaupunkielämä. Uudellamaalla koronapandemia heikensi näiden vetovoimatekijöiden merkitystä maan sisäisen muuttoliikkeen osalta. Nyt merkit viittaavat paluusta pandemiaa edeltävään aikaan, kirjoittaa erityisasiantuntija Johannes Herala.