Siirry sisältöön
Uudenmaan liitto Ajankohtaista Yhteystiedot
Haku

Ajankohtaista

Kategoriat:

Taloja vehreässä ympäristössä Uutinen

16.5.2023

Kaupungit ja maakunnat vaativat muutoksia EU:n ennallistamis­­asetuksen luonnokseen

Suomen suurimmat kaupungit, useat maakuntien liitot ja Suomen Kuntaliitto ovat ilmaisseet vakavan huolensa EU:ssa valmisteilla olevan ennallistamisasetuksen kuudennen artiklan sisällöstä. Laajan allekirjoittajajoukon yhteinen kannanotto, jossa esitetään muutoksia asetusluonnokseen, on toimitettu Suomen hallitusohjelmaneuvottelijoiden käyttöön. Vaikuttamistyö jatkuu myös Brysselissä.

Uutinen

15.5.2023

Maakuntahallituksen päätökset 15.5.

Uudenmaan maakuntahallitus kokoontui maanantaina 15. toukokuuta. Maakuntahallitus päätti esittää maakuntavaltuustolle, että se myöntää maakuntajohtaja Ossi Savolaiselle eron maakuntajohtajan virasta 1.10.2024 alkaen eläköitymisen vuoksi.

Viron Harjun alueen delegaatio ryhmäkuvassa. Artikkeli

12.5.2023

Viron Harjun alue- ja kuntajohtajat vierailivat Uudellamaalla

Kolmisenkymmentä Viron Harjun alueen kuntapäättäjää ja aluetoimijaa vieraili Uudellamaalla 10.–11. toukokuuta. Suomenlahden toiselta puolelta saapunutta delegaatiota johti Harjun kuntien liiton toimitusjohtaja Andre Sepp. Helsingin lisäksi käyntikohteita olivat Hyvinkää ja Nurmijärvi sekä Vantaan Aviapolis.

Uutinen

11.5.2023

Uusimaalaiset toimijat tavoittelevat kiertotalouden edelläkävijyyttä

Uudenmaan kunnat, kehitysyhtiöt, TKI- ja muut toimijat vauhdittavat yhdessä yhteiskunnan siirtymistä kiertotalouteen. Edelläkävijyyttä tavoittelevat tahot aloittivat keskustelut 8. toukokuuta vapaaehtoisesta alueellisesta kiertotalouden green deal -sitoumuksesta.

Maria Sirviö metsässä violetti takki yllään. Blogi

10.5.2023

Millaisilla ohjauskeinoilla turvaamme metsäluonnon ja hiilinielut?

Tulevan hallituskauden aikana on rakennettava uudenlainen liittolaisuus luonnon kanssa ja asetettava luonnonvarojen hyödyntämiselle ekologisesti kestävät rajat. Uudella hallituksella on mahdollisuus ohjata metsäsektoria uudistumaan niin, että arvonlisää voidaan ylläpitää samalla hakkuumääriä kohtuullistaen, kirjoittaa ympäristö- ja ilmastoasiantuntija Maria Sirviö.