Siirry sisältöön
Uudenmaan liitto Ajankohtaista Yhteystiedot

Kategoriat:

Etualalla puita, vihreää nurmikkoa ja taaempana kerrostaloja. Uutinen

30.9.2022

Asumisen ilmastopäästöjen vähentäminen vaatii laajan kirjon toimia

Uudenmaan asumiseen liittyvät ilmastopäästöt ovat merkittäviä, ja väestönkasvu lisää painetta asumiseen liittyviin ilmastotoimiin. Asumisen päästöjen vähentäminen on mahdollista kasvavallakin seudulla, mutta se vaatii toimia muun muassa rakennusmateriaalien ja energian tuotannon päästöjen vähentämiseksi, ilmenee Uudenmaan liiton tilaamasta tarkastelusta.

Oranssi tausta, jonka keskellä ympyrä. Ympyrän päällä valkoinen vino palkki, jossa lukee Tulevaisuustutka. Artikkeli

28.9.2022

Energiakriisissä tarvitaan sekä lyhyen että pitkän aikavälin suunnitelmia

Käsillä olevan energiakriisin haasteet, ratkaisut ja näkymät Uudellamaalla olivat aiheena keskiviikkona 28.9. järjestetyssä Tulevaisuustutka-webinaarissa. Vaikutuksista osa näkyy jo nyt ja erityisesti tulevana talvena, mutta myös pidemmän aikavälin vaikutukset on tärkeä huomioida.

Artikkeli

27.9.2022

SILTA-hankkeesta lisää puhtia ilmastotyöhön – Kokemuksia viideltä kunnalta

Uudenmaan kunnille on tarjolla apua esimerkiksi ilmastotavoitteisiin sitoutumisessa, ilmastotyön toimenpideohjelmien laatimisessa, hankeideoiden kehittämisessä ja seurannan rakentamisessa. Uudenmaan liiton SILTA-hankkeen ilmastoratkaisija Erik Nyroos on kuntien käytettävissä kaikissa ilmastotyöhön liittyvissä tehtävissä. Kysyimme viideltä kunnalta kokemuksia hankkeesta saadusta avusta.

Uutinen

26.9.2022

Maakuntahallitus 26.9.: Evästystä Uudenmaan hallitusohjelmatavoitteisiin

Uudenmaan maakuntahallitus kokoontui maanantaina 26. syyskuuta. Maakuntahallitus kävi perusteellisen lähetekeskustelun luonnoksesta Uudenmaan liiton hallitusohjelmatavoitteiksi 2023 ja evästi jatkotyötä. Tavoitteet tuodaan hyväksyttäväksi maakuntahallituksen lokakuun kokoukseen. Tiedoksi merkittiin aiesopimus yhteistyöstä Uudenmaan liiton ja Viron Harjun alueen kesken.