Siirry sisältöön
Uudenmaan liitto Ajankohtaista Yhteystiedot
Haku

Ajankohtaista

Kategoriat:

Rahoitushaku avoinna 26.3.-29.4. Uutinen

26.3.2024

AKKE-rahoitushaku avoinna pienimuotoisille selvityshankkeille

Kestävän kasvun ja elinvoiman AKKE-rahoitushaun pienimuotoisille uusimaalaisille selvityshankkeille on avoinna. Tuen määrä hanketta kohti on 20 000–50 000 euroa, ja hankkeen kesto voi olla enintään tämän vuoden loppuun. Rahoituksen haku päättyy 29. huhtikuuta.

Uutinen

25.3.2024

Maakuntahallituksen päätökset 25.3.

Uudenmaan maakuntahallitus kokoontui maanantaina 25. maaliskuuta. Maakuntahallitus hyväksyi Uudenmaan liiton edunvalvonnan toimintasuunnitelman ja päätti AKKE-rahoitushaun avaamisesta pienimuotoisille selvityshankkeille. Lisäksi hyväksyttiin liiton toimintakertomus ja tilinpäätös vuodelta 2023.

Blogi

22.3.2024

Miten matka kohti hiilineutraaliutta sujuu – On välitilinpäätöksen aika 

Uudellamaalla on kunnianhimoinen tavoite olla hiilineutraali maakunta vuonna 2030. Parhaillaan tehdään ilmastotyön "välitilinpäätöstä" eli selvitetään, mitä on jo tehty ja mitä on vielä tehtävä tavoitteen saavuttamiseksi. Ilmastotyön tilannekuvassa vedetään yhteen jo käytössä olevat ja suunnitellut ilmastotoimet sekä tunnistetaan uusia haasteita ja mahdollisesti tarvittavia lisätoimia, kertoo johtava ilmastoasiantuntija Pia Tynys.

Brussels Declaration of European mayors. A European urban policy fit for the future. Uutinen

22.3.2024

Uudenmaan liitto mukaan Euroopan kaupunkipolitiikan julistukseen

Maakuntajohtaja Tuija Telén on allekirjoittanut Uudenmaan liiton puolesta Euroopan kaupunkien ja alueiden julistuksen kaupunkipolitiikan vahvistamiseksi. Julistuksessa esitetään konkreettisia suosituksia vaikuttavan ja kunnianhimoisen EU:n kaupunkipolitiikan rakentamiseen.

Oranssi tausta, jonka keskellä ympyrä. Ympyrän päällä valkoinen vino palkki, jossa lukee Tulevaisuustutka. Uutinen

21.3.2024

Kulttuurin tulevaisuus kunnissa aiheena Tulevaisuustutkassa 11.4.

Kulttuurin tulevaisuudesta kunnissa keskustellaan Tulevaisuustutka-webinaarissa torstaina 11. huhtikuuta klo 8.15–9.15. Parhaillaan työn alla on kulttuuripoliittinen selonteko, jossa tuotetaan kunnianhimoinen tulevaisuuskuva. Tulevaisuustutkassa tarkastellaan, mitä tämä tarkoittaa Uudenmaan kuntien ja koko maakunnan näkökulmasta ja mitä tarvitsemme voidaksemme edistää kulttuuria ja luovia aloja.

Brysseliläisiä nähtävyyksiä, kuten Manneken Pis ja Grand-Placen torni, herätyskello ja ihmisiä istumassa tuoleilla, puhumassa ja pohtimassa. WCEF-tapahtuman logo, jossa lukee World circular economy forum 2024. Uutinen

21.3.2024

Suomalaiset kiertotalousratkaisut esillä Maailman kiertotalousfoorumissa

Kiertotalouden edelläkävijämaa Suomi on näyttävästi mukana huhtikuun puolivälissä järjestettävässä Maailman kiertotalousfoorumissa. Suomi tuo foorumissa esille uusia kiertotalousinnovaatioita ja yhteistyömalleja. Myös Uudenmaan kiertotalouslaakso on mukana kiertotalouden superviikolla.

Lähikuva Katriina Rosavaarasta, jolla vaalea paita ja ruskeat hiukset. Blogi

12.3.2024

Tulevaisuus kasvaa kulttuurista, siitä ei ole viisasta leikata

Suomi on kerryttänyt vahvan kulttuurisen pääomansa sukupolvien työllä. Tarvitsemme aina elävän ja rikkaan kulttuurikentän, kehittyvät luovat alat ja kriittisen taiteilijakunnan pystyäksemme kuvittelemaan tulevaisuuden, jota kohti haluamme yhdessä kasvaa. Kartutetaan yhteistä kulttuurista pääomaamme, eikä leikata kestävästä kasvusta, kirjoittaa kulttuuriasiantuntija Katriina Rosavaara blogissaan.

Sininen kiiltävä seinä, josta heijastuu talo. Uutinen

6.3.2024

Sidosryhmäkysely ja kuntakierrokset viitoittavat tulevien vuosien työtä

Kartoitimme viime vuonna suuntaa maakuntakaava- ja maakuntaohjelmatyölle kaksiosaisella sidosryhmäkyselyllä sekä laajalla kuntakierroksella. Toimintaympäristön nopeiden muutosten takia valmistaudumme lähivuosina sekä täydentämään lainvoimaista Uusimaa-kaavaa että päivittämään Uusimaa-ohjelmaa.

Uutinen

4.3.2024

Maakuntahallituksen kokous 4.3.: Lausunto rakentamislain muuttamisesta 

Uudenmaan maakuntahallitus piti ylimääräisen kokouksen maanantaina 4. maaliskuuta ja päätti antaa lausunnon rakentamislain muuttamisesta. Lausunnossa todetaan, että samanaikaisesti valmistelussa olevien uusien maankäytön lakien yhteentoimivuus vaikuttaa siihen, saavutetaanko uudistukselle asetetut tavoitteet. Uudistuskokonaisuus ei saa heikentää pitkäjänteistä alueidenkäytön suunnittelua.

Neljä henkilöä istuu sohvalla. Artikkeli

29.2.2024

Yhteistyö on Uudenmaan TKI-toiminnan menestyksen avain

Uudenmaan tutkimus-, kehittämis- ja innovaatiotoiminnan (TKI) vahvistaminen ja kasvattaminen oli aiheena Tulevaisuustutka-webinaarissa 29. helmikuuta. Tilaisuudessa keskusteltiin elementeistä ja toimenpiteistä maailmanluokan innovaatiokeskittymän luomiseksi Uudellemaalle.

Piirrettyjä kerrostaloja, ihmisiä, pyöräilijöitä, raitiovaunuja ja viheralueita. Artikkeli

28.2.2024

Toimivan seudullisen joukkoliikenteen kaava

Uusimaa-kaava edistää joukkoliikennettä kahdella tapaa: varmistamalla liikenteen tarvitseman infrastruktuurin toimivuuden sekä ohjaamalla asumisen, kaupan ja työpaikkojen sijoittumista tavalla, joka luo edellytyksiä kestävälle liikkumiselle.

Teksti: "Kuukauden ilmastokasvo" ja kasvokuva haastatellusta henkilöstä. Artikkeli

27.2.2024

Hiilitalli on monipuolinen kohtaamispaikka kestävän tulevaisuuden tekijöille

Jenni Kurki-Suonio työskentelee kestävämmän tulevaisuuden rakentajana Metropolia Ammattikorkeakoulussa. Hän toimii projektipäällikkönä Carbon Busters -hankkeessa, jonka myötä on perustettu kestävän kehityksen ja ilmastonmuutoksen hillinnän oppimis- ja projektiympäristö Hiilitalli. Kurki-Suonio kertoo työstään Ilmastokasvo-juttusarjassa.

Uutinen

26.2.2024

Maakuntahallituksen päätökset 26.2.

Uudenmaan maakuntahallitus kokoontui maanantaina 26. helmikuuta. Hallitus kävi evästyskeskustelun lausunnosta, joka koskee rakentamislain korjauksia ennen sen voimaantuloa 1.1.2025. Lausunto tulee päätettäväksi maakuntahallituksen ylimääräiseen kokoukseen maanantaina 6. maaliskuuta

KasvuOpen-logo ja Uudenmaan kasvupolku -teksti. Hahmo, joka puhuu puhelimeen. Uutinen

19.2.2024

Uudenmaan Kasvupolku tarjoaa yrityksille tukea kasvuun ja kehittymiseen

Kasvu Openin Uudenmaan Kasvupolku on maksuton sparrausohjelma Keski-Uudenmaan ja Lohjan alueen yrityksille, joilla on aitoa kasvu- ja kehitysintoa. Ohjelma synnyttää konkreettisia kehitystoimia ja kontakteja yritysten kasvun ja kehittymisen tueksi. Uudenmaan liitto on mukana Uudenmaan Kasvupolulla.

Inka Tikkanen ja Aleksi Partanen liiton toimistolla. Blogi

8.2.2024

Organisaatiorajat ylittävässä vertaisoppimisessa on voimaa!

Kokeilu fiksumman työn ja paremman työarjen puolesta toi yhteen kaikki Suomen maakuntien liitot. Kaksivuotisen hankkeen idea oli tuore ja tavoitteet kunnianhimoiset: asiantuntijoiden omaehtoisen osaamisen, tiedon ja parhaiden käytäntöjen jakaminen sekä vertaisoppiminen, kirjoittavat Inka Tikkanen ja Aleksi Partanen.

Uutinen

7.2.2024

Uudenmaan matkailuala hyvässä vedossa vuonna 2023

Uudellamaalla matkailu on merkittävä toimiala, ja ala on voimissaan. Kotimaisten matkailijoiden määrä oli viime vuonna ennätyksellisen suuri Tilastokeskuksen juuri julkaistujen tietojen mukaan. Matkailijoiden yöpymisten määrä on myös hyvällä uralla.