Siirry sisältöön
Uudenmaan liitto Ajankohtaista Yhteystiedot
Haku

Ajankohtaista

Kategoriat:

Sinisellä pohjalla piiroskuvia, esimerkiksi idealamppua pitelevä käsi, kerrostalo ja puita. Uutinen

7.2.2024

Matkailun uudistuminen yksi EAKR-haun painotuksista Uudellamaalla

Suomen maakunnassa. Tällä hakukierroksella Uudellamaalla teemoina painottuvat erityisesti matkailualojen ja yritysten uudistuminen, vihreä siirtymä sekä tutkimus-, kehittämis- ja innovaatiotoiminnan kiihdyttäminen. Rahoitusta on jaossa 7,5 miljoonaa euroa.

Uudenmaan EU-tasoisen TKI-toiminnan tiekartta -julkaisu printattuna. Uutinen

6.2.2024

Tiekartasta Uudenmaan TKI-toimijoille askelmerkit kohti Euroopan kärkeä

Uudenmaan tutkimus-, kehittämis- ja innovaatiotoiminnan (TKI) vahvistamiseksi tulisi määritellä yhteiset tavoitteet, selkeyttää alueellista TKI-toimintamallia, vahvistaa EU-vaikuttamista, parantaa tukipalveluja ja lisätä Uudenmaan houkuttelevuutta TKI-ympäristönä. Tavoitteita ja toimia on tunnistettu juuri julkaistussa Uudenmaan EU-tasoisen TKI-toiminnan tiekartassa.

Kasvokuva haastatellusta ja teksti: "Koskaan ei voi tietää, milloin tarpeet ja mahdollisuudet kohtaavat." Artikkeli

1.2.2024

KUUMA-seudulle houkutellaan kansainvälisiä yrityksiä, osaajia ja investoijia

Kymmenen pääkaupunkiseudun kehyskunnan muodostaman KUUMA-seudun tehtävänä on edistää alueen kuntien veto- ja pitovoimaa edunvalvonnalla sekä viestinnällisin keinoin. Seutua markkinoidaan myös kansainvälisesti yrityksille, osaajille ja investoijille Helsinki Ring of Industry -brändin avulla. Tarmo Aarnio toimii KUUMA-seudun yhteistyöjohtajana.

Uutinen

29.1.2024

Maakuntahallituksen päätökset 29.1.

Uudenmaan maakuntahallitus kokoontui maanantaina 29. tammikuuta. Hallitus sai tilannekatsaukset vihreän siirtymän maankäyttötarpeiden selvityksestä, EU-hankevalmisteluun myönnetystä rahoituksesta 2023 sekä ajankohtaisista maakunnan kulttuuriasioista.

Uudenmaan kartta, jonka päällä piirroshahmoja: kaksi ihmistä, idealamppu, rakennuksia, puita, tuulivoimala ja tehdas. Artikkeli

24.1.2024

Yhteistyön lisääminen keskeinen keino TKI-toiminnan vahvistamiseksi

Resurssien puute on usein haasteena tutkimus-, kehittämis- ja innovaatiotoiminnan (TKI) käynnistämisessä, käy ilmi Uudenmaan alueen TKI-toimintaa selvittäneen kyselyn vastauksista. Yhteistyön lisääminen ja vahvistaminen nähdään keskeisenä keinona TKI-toiminnan vahvistamiselle.

Uutinen

18.1.2024

Syksyn EAKR-hausta rahoitusta 13 Uudenmaan hankkeelle

Euroopan aluekehitysrahaston (EAKR) Etelä-Suomen rahoitushaussa oli syksyllä 2023 Uudeltamaalta mukana 30 hanketta. Maakunnan yhteistyöryhmä ja sen sihteeristö esittävät rahoitusta kolmelletoista hankkeelle, joista neljä on usean maakunnan alueella toteutettavia. Hankkeille esitetään myönnettäväksi lähes 4,5 miljoonaa euroa.

Sinisellä pohjalla piiroskuvia, esimerkiksi idealamppua pitelevä käsi, kerrostalo ja puita. Uutinen

18.1.2024

Haku Euroopan aluekehitysrahastosta avautuu 30.1. – Osallistu Teams-infoihin

Uudenmaan liitto avaa tammikuun lopussa Euroopan aluekehitysrahaston (EAKR) rahoitushaun viidessä Etelä-Suomen maakunnassa. Mukana ovat Hämeen, Kymenlaakson, Päijät-Hämeen, Uudenmaan ja Varsinais-Suomen maakunnat. Haku on avoinna 30.1.–1.3.2024, ja ensimmäinen hakuinfo on avautumispäivänä.

Blogi

17.1.2024

Tervetuloa aluehallinnon uudistus!  

Syksyllä käynnistynyt laaja valtion aluehallinnon uudistus on tällä hetkellä yksi keskeisimpiä asioita julkishallinnon kehittämisessä. Uudistuksessa yhdenmukaistetaan ja sujuvoitetaan valtion lupa- ja valvontakäytäntöjä. Samalla muodostetaan alueelliset elinvoimakeskukset. Maakuntajohtaja Tuija Telén painottaa blogissaan, että Uusimaa tarvitsee oman elinvoimakeskuksen.

Kalliota, kaksi mäntyä ja aava meri. Uutinen

17.1.2024

Itämeren alueen Interreg-ohjelman rahoitushaku on avoinna

EU:n Itämeren alueen Interreg-ohjelma (Interreg Baltic Sea Region, BSR) avasi rahoitushaun 17. tammikuuta 2024. Käynnistyneen haun teemat ovat Innovatiiviset yhteisöt ja Ilmastoneutraalit yhteisöt. Itämeriohjelman EU-rahoitus on tarkoitettu julkisten ja yksityisten organisaatioiden hankkeille, joissa ratkotaan yhteistyössä Itämeren alueen haasteita.

Uudenmaan kartan ääriviivat ja oransseja kuvituksia taloista, junista, puista, aurinkopaneeleista, sähköautoista. Uutinen

15.1.2024

Kohti Euroopan kansainvälisintä, kestävintä ja innovatiivisinta aluetta – Tervetuloa Uudenmaan EU-tasoisen TKI-toiminnan tiekartan julkistuswebinaariin 6.2.

Uudenmaan liitto on yhdessä Spinversen ja MDI:n kanssa selvittänyt, miten EU-tasoista tutkimus-, kehittämis- ja innovaatiotoimintaa (TKI) voidaan vahvistaa. Webinaarissa tiistaina 6. helmikuuta klo 13.00–14.30 julkistetaan Uudenmaan EU-tasoisen TKI-toiminnan tiekartta, esitellään sen päänostot ja keskustellaan Uudenmaan toimijoiden roolista alueellisen TKI-toiminnan tukemisessa.

Artikkeli

15.12.2023

Uudellamaalla tehdään pitkäjänteistä vesiensuojelutyötä

Saastumisesta huolestuneet joenvarren kunnat ja teollisuuslaitokset perustivat Vantaanjoen ja Helsingin seudun vesiensuojeluyhdistyksen 60 vuotta sitten. Vuosien saatossa veden laatu on selvästi parantunut, mutta työtä riittää edelleen. Myös Uudenmaan liitolla on rooli yhdistyksessä, jonka vaikutusalueella asuu nykyisin yli miljoona suomalaista.