Siirry sisältöön
Haku

Maakuntakaava

Kategoriat:

Uusi kerrostaloalue Jätkäsaaressa, etualalla rakennustyömaata. Blogi

18.6.2021

Innolla mukana MAL-työssä

Uusi maankäytön, asumisen ja liikenteen suunnittelukierros eli MAL 2023 on käynnistynyt laajassa yhteistyössä Helsingin seudulla. Myös Uudenmaan liitto on mukana työssä seudullisen maankäytön suunnittelun asiantuntijana, kirjoittavat Mariikka Manninen ja Ilona Mansikka.

Keväinen puisto, taustalla taloja. Aikuinen kävelee ja lapsi pyöräilee. Artikkeli

18.6.2021

Uusimaa kasvaa, monikulttuuristuu ja ikääntyy tulevaisuudessa

Uudenmaan tuoreet väestö- ja työpaikkaprojektiot kurkistavat vuoteen 2060 antaen kunnille eväitä maankäytön ja liikenteen pitkäjänteiseen suunnitteluun. Maakunnan kasvu on viimeisen vuosikymmenen aikana suuntautunut vahvasti pääkaupunkiseudulle. …

Artikkeli

16.6.2021

Näin Uusimaa-kaavan valmistelu sujui sidosryhmien mielestä

Kysyimme sidosryhmiltämme huhti-toukokuussa kokemuksia Uusimaa-kaavan kokonaisuuden valmistelusta. Maakuntakaavoja laaditaan alueen yhteisen kehittämisen tueksi ja sidosryhmillä on valmistelussa merkittävä rooli.

Mies ja koira kävelemässä omakotitaloalueella talvisena päivänä. Uutinen

11.5.2021

Östersundomin alueen maakuntakaava sai lainvoiman

Uudenmaan 2. vaihemaakuntakaavaan sisältyvä Östersundomin alueen vaihemaakuntakaava on nyt lainvoimainen. Korkein hallinto-oikeus on 10.5.2021 antamallaan päätöksellä pitänyt hallinto-oikeuden aiemman päätöksen voimassa ja hylännyt kaikki kaavaa koskevat valitukset.

Uutinen

30.3.2021

Uudenmaan maakuntakaavojen karttapalvelu uudistui

Uudenmaan liiton ylläpitämä karttapalvelu tuo jatkossakin alueen maakuntakaavat kaikkien selailtaviksi verkkoon. Uudistuksessa palvelu sai lisää hyödyllisiä ominaisuuksia ja uuden ilmeen sekä uuden osoitteen.

Uutinen

25.1.2021

Maakuntahallitus 25.1.: Lausunnot Uusimaa-kaavasta tehtyihin valituksiin

Uudenmaan maakuntahallitus kokoontui etäyhteyksin maanantaina 25. tammikuuta. Maakuntahallitus päätti antaa Helsingin hallinto-oikeudelle lausunnot Uusimaa-kaavan kokonaisuuteen kuuluvista Helsingin seudun, Itä-Uudenmaan ja Länsi-Uudenmaan vaihemaakuntakaavoista tehtyihin valituksiin. Lausunnoissa esitetään valitusten hylkäämistä perusteettomina.