Siirry sisältöön
Haku

Elinkeinot

Kategoriat:

Kolikkopinoja, jonka päällä vihreä oksa, josta kasvaa pieniä lehtiä. Uutinen

3.12.2021

Kunnilla ja maakunnilla tärkeä merkitys elinkeinotoiminnan toimintaympäristön luojana – Vihreä siirtymä tarjoaa mahdollisuuksia yrityksille

Uudenmaan liitossa selvitettiin, miten kunnat ja maakunnat voivat tukea ja edistää yritystoimintaa kohti hiilineutraaliutta suuntautuvassa yhteiskunnassa. Uusimaa ei aivan pärjää kilpailukyvyssä muiden Pohjoismaiden vastaaville alueille, mutta vihreä siirtymä tarjoaa uusia mahdollisuuksia erityisesti uuden teknologian parissa toimiville yrityksille. Kunnilla ja maakunnilla on tärkeä rooli elinkeinotoimintaa edistävän toimintaympäristön luomisessa.

Vaaleahiuksinen Outi Ervasti toimiston käytävällä. Blogi

15.6.2021

Suomi menestyy, kun Uusimaa menestyy

Uudenmaan menestyminen heijastuu suoraan koko Suomen hyvinvointiin. Uusimaa tuottaa 40 % valtiomme bruttokansantuotteesta ja erittäin suuren osan koko maan verotuloista, kirjoittaa kehittämispäällikkö Outi Ervasti.

Sininen kiiltävä seinä, josta heijastuu talo. Artikkeli

1.6.2021

Osaaminen, innovaatiot ja investoinnit Uudenmaan kasvun avaimia

Uudenmaan tulevaisuuden kannalta tärkeiksi nähdään osaaminen, innovaatiot ja yritykset. Näitä ollaan nostamassa yhdeksi painopisteeksi työn alla olevaan Uusimaa-ohjelmaan, joka määrittelee maakunnan vision ja kehittämisen tavoitteet seuraavaksi neljäksi vuodeksi.

Kasvokuva silmälasipäisestä, lyhythiuksisesta Tarja Koistisesta. Blogi

28.5.2021

Kohti mahdollisuuksien matkailukesää

Uudellamaalla koronan negatiiviset vaikutukset matkailuelinkeinoon ovat olleet paljon muuta Suomea suuremmat. Pandemian myötä matkailu on muuttunut.

Kallioita, jonka päällä rakennus. Taustalla meri, etualalla vihreitä pensaita. Uutinen

20.5.2021

Korona kurittanut Uudenmaan matkailua rajusti

Koronakriisi on iskenyt Uudenmaan matkailutoimialoille rajusti. Epidemian puhkeamisen jälkeen ulkomainen matkailu on lähes tyrehtynyt ja viimeisimpien tilastojen perusteella tilanne näyttää edelleen synkältä. Merkit epidemiatilanteen helpottumisesta luovat kuitenkin uskoa alan vähittäisestä toipumisesta.

Ilmakuvaa Helsingin Kalasatamasta. Kaksi korkeaa kerrostaloa, kolmas rakenteilla. Uutinen

22.4.2021

Uudenmaan yritysten tila on heikentynyt koronakriisin aikana

Koronakriisi on vaikuttanut monien yritysten toimintaan ja viimeisimmät rajoitukset ovat haastaneet entisestään yritysten tilannetta. Esimerkiksi konkurssihakemusten määrä on kasvanut rajusti helmi-maaliskuussa. Kolmannes Suomen yrityksistä sijaitsee Uudellamaalla, joten alueen yritysten menestyminen kumuloi Uudenmaan lisäksi koko Suomen menestymistä.