Siirry sisältöön
Uudenmaan liitto Ajankohtaista Yhteystiedot
Haku

Elinkeinot

Kategoriat:

Uudenmaan yrityspalkinnon 2023 saajat ryhmäkuvassa Uutinen

3.11.2022

Delipap, IOTOI ja Lamor pokkasivat Uudenmaan yrityspalkinnon – Palkitut Kirkkonummelta ja Porvoosta

Uudenmaan liitto kumppaneineen on palkinnut Uudenmaan yrityspalkinnon 2023 saajat. PK-yrityksen sarjassa voittaja on Delipap Oy Kirkkonummelta. Muut kaksi palkittua ovat Porvoosta: startup-sarjan vei IOTOI Oy ja kiertotalousyrityksen sarjan Lamor Corporation Oyj. Valinnat julkistettiin Uudenmaan liiton vuosittaisessa Maakuntaparlamentissa, jonka yleisössä oli noin 250 uusimaalaista vaikuttajaa.

Artikkeli

31.10.2022

Työ- ja elinkeinopalvelujen uudistus mietityttää kuntia

Uudenmaan kunnat keskustelivat yhdessä työ- ja elinkeinopalvelujen siirtymisestä paikallistasolle. TE-palvelut siirtyisivät kuntien vastuulle hallituksen esityksen mukaan 1.1.2025. Lokakuussa Uudenmaan liitto järjesti kunnille kolme alueellista työllisyysfoorumia, joissa keskusteltiin uudistuksesta ja sen vaikutuksista.

Oranssi tausta, jonka keskellä ympyrä. Ympyrän päällä valkoinen vino palkki, jossa lukee Tulevaisuustutka. Uutinen

27.10.2022

Osaamisen huolestuttava laskusuunta tapetilla Tulevaisuustutkassa 9.11.

Tilastot kertovat karua sanomaa suomalaisten osaamisen laskusuunnasta kansainvälisesti vertaillen. Tulevaisuustutka-webinaarissa keskiviikkona 9.11. klo 8.15–9.15 pohditaan sitä, miten kääntää osaamisen taso noususuuntaan koulutuksen ja esimerkiksi TKI:n avulla.

Artikkeli

5.10.2022

Elektroniikan kierrätys valtaa alaa – EU mukana kannustamassa  

Julkaisemme Uudenmaan yrittäjyysaluevuonna esimerkkejä alueen toimijoista, jotka edistävät vihreää ja digitaalista yrittäjyyttä ja liiketoimintaa. Tällä kertaa kerromme laitteiden myynti-, huolto- ja korjauspalveluissa sekä elektroniikan kierrättäjänä ansioituneesta Teraset Finland Oy:stä sekä Haaga-Helian vetämästä hankkeesta, jossa pilotoidaan kiertotalouden markkinapaikkaa elektroniikalle.

Lasinen, pieni maapallo vihreällä nurmella. Uutinen

19.9.2022

Uusimaa kehittää kiertotaloutta EU:ssa eturintamassa

Circular Cities and Regions Initiative on aloite, joka edistää kiertotaloutta Euroopan eri alueilla ja kaupungeissa. Euroopan komissio on valinnut Uudenmaan maakunnan yhdeksi aloitteen pilottialueeksi. Pääsemme Uudellamaalla kehittämään kiertotaloutta eturintamassa.