Gå till innehåll
Nylands förbund Aktuellt Kontaktuppgifter
Sök

Näringar

Kategorier:

Blogg

19.1.2024

Välkommen regionförvaltnings­reformen!  

Den omfattande reformen av statens regionförvaltning som inleddes förra hösten är just nu ett av de viktigaste ärendena i utvecklandet av den offentliga förvaltningen. Förändringen går ut på att göra statens tillstånds- och tillsynsuppgifter enhetligare och smidigare. Samtidigt bildas regionala livskraftscentraler. I sin blogg betonar landskapsdirektör Tuija Telén behovet för Nyland att få en egen livskraftscentral.

Yrityspalkinnon 2024 saajat, viisi miestä ja yksi nainen vierekkäin, kunniakirjat ja kukat kädessä. Nyhet

12.12.2023

Nyländskt företagspris till Romu Keinänen, Kirkkonummen Huolto och Parkly

Nylands förbund tillsammans med sina partner delade ut Nyländskt företagspris 2024. Romu Keinänen Oy från Esbo vann kategorin för företag inom cirkulär ekonomi, Kirkkonummen Huolto Oy från Kyrkslätt premierades i kategorin för små och medelstora företag och Parkly Oy från Helsingfors vann startupkategorin.

Nyhet

24.5.2023

Livskraftsbarometern: Företagarna ser Nyland som Finlands livskraftigaste landskap

Företagarna anser att Nyland är Finlands livskraftigaste landskap. Näst livskraftigast anses Birkaland och på tredje plats kommer Österbotten. I Livskraftsbarometer frågade man företagarna om deras åsikter om företagets hemlandskap. Kategorierna som mättes var tre: livskraft, nätverkande samt ledning och beslutsfattande. Nyland var etta även i de totala resultaten.

Nyhet

3.11.2022

Delipap, IOTOI och Lamor fick Nyländskt företagspris – Pristagarna är från Kyrkslätt och Borgå

Nylands förbund tillsammans med sina partner delade ut det nyländska företagspriset 2023 till vinnarna torsdagen den 3 november. I kategorin för små och medelstora företag vann Delipap Oy från Kyrkslätt. De övriga två pristagarna är från Borgå:  IOTOI Oy var den bästa i startup-kategorin och Lamor Corporation Oyj vann i kategorin för företag inom cirkulär ekonomi.

Nyhet

27.10.2022

Nylands dal för cirkulär ekonomi kommer på allvar i gång

Ett av Nylandsprogrammets mål är ett klimatsmart och framgångsrikt Nyland, och detta mål främjas på ett betydande sätt när nyländska aktörer inom cirkulär ekonomi på ett nytt sätt börjar lösa utmaningar med hållbar och ansvarsfull produktion och konsumtion. Anslag för stödjande av hållbar tillväxt och livskraft i regionerna (AKKE) har beviljats för att stödja skapandet av Nylands dal för cirkulär ekonomi.

Nyhet

11.3.2021

Nyländsk turiststatistik som uppdateras varje månad lanseras

I tjänsten Visitory.io, som har lanserats i mars, visas uppgifter om logi i Nyland och om passagerarvolymer i flyg- och fartygstrafiken. Tjänsten uppdateras med färsk information i nästa månad. Man kan också jämföra med uppgifter om andra regioner eller om föregående månader eller år.