Gå till innehåll
Nylands förbund Aktuellt Kontaktuppgifter
Sök

Näringar

Kategorier:

Nyhet

24.5.2023

Livskraftsbarometern: Företagarna ser Nyland som Finlands livskraftigaste landskap

Företagarna anser att Nyland är Finlands livskraftigaste landskap. Näst livskraftigast anses Birkaland och på tredje plats kommer Österbotten. I Livskraftsbarometer frågade man företagarna om deras åsikter om företagets hemlandskap. Kategorierna som mättes var tre: livskraft, nätverkande samt ledning och beslutsfattande. Nyland var etta även i de totala resultaten.

Nyhet

3.11.2022

Delipap, IOTOI och Lamor fick Nyländskt företagspris – Pristagarna är från Kyrkslätt och Borgå

Nylands förbund tillsammans med sina partner delade ut det nyländska företagspriset 2023 till vinnarna torsdagen den 3 november. I kategorin för små och medelstora företag vann Delipap Oy från Kyrkslätt. De övriga två pristagarna är från Borgå:  IOTOI Oy var den bästa i startup-kategorin och Lamor Corporation Oyj vann i kategorin för företag inom cirkulär ekonomi.

Nyhet

27.10.2022

Nylands dal för cirkulär ekonomi kommer på allvar i gång

Ett av Nylandsprogrammets mål är ett klimatsmart och framgångsrikt Nyland, och detta mål främjas på ett betydande sätt när nyländska aktörer inom cirkulär ekonomi på ett nytt sätt börjar lösa utmaningar med hållbar och ansvarsfull produktion och konsumtion. Anslag för stödjande av hållbar tillväxt och livskraft i regionerna (AKKE) har beviljats för att stödja skapandet av Nylands dal för cirkulär ekonomi.

Nyhet

11.3.2021

Nyländsk turiststatistik som uppdateras varje månad lanseras

I tjänsten Visitory.io, som har lanserats i mars, visas uppgifter om logi i Nyland och om passagerarvolymer i flyg- och fartygstrafiken. Tjänsten uppdateras med färsk information i nästa månad. Man kan också jämföra med uppgifter om andra regioner eller om föregående månader eller år.