Siirry sisältöön
Uudenmaan liitto Ajankohtaista Yhteystiedot
Haku

Ympäristö

Kategoriat:

Ihmiset talvivaatteisiin pukeutuneena laivan kannella kuvia ottamassa. Meri ohuessa jäässä ja maassa lunta. Blogi

19.1.2023

Virkistyskäytön kehittäminen on yhteispeliä, jossa kaikki voittavat

Kukapa meistä ei nauttisi luonnon parantavasta alkuvoimasta! Sitä on tarjolla vuoden jokaisena päivänä, vieläpä maksutta. Luonnossa oleminen virkistää, rauhoittaa ja houkuttelee liikkumaan. Samat alueet tarjoavat elämyksiä niin asukkaille kuin koti- ja ulkomaisille matkailijoille.

Kuusia kasvavaa metsää loivassa rinteessä. Artikkeli

15.12.2022

Puupohjaisen biopolttoaineen riittävyyttä Uudellamaalla selvitetään

Metsillä on monella tavalla tärkeä rooli ilmastonmuutoksen hillinnässä ja niihin kohdistuu monia käyttöpaineita. Tietoa puupohjaisesta biopolttoaineen riittävyydestä tarvitaan tulevia ratkaisuja varten. Puupohjainen energia on merkittävin uusiutuvan energianlähde Suomessa.

Kuva tarkennettuna puun kuoreen, taustalla havumetsää. Uutinen

8.11.2022

Hiilensidonnan paikkatietoaineistoista apua kuntien maankäytön suunnitteluun

Uudenmaan maakunnalla sekä usealla sen kunnalla on kunnianhimoisia päästövähennystavoitteita. Päästöjä vähennetään mistä pystytään, mutta myös hiilensidontaa tarvitaan. Hiilinieluista huolehtiminen voi olla myös helpompi ja edullisempi tie hiilineutraaliuteen kuin päästövähennystavoitteiden tiukentaminen muilla sektoreilla.

Artikkeli

5.10.2022

Elektroniikan kierrätys valtaa alaa – EU mukana kannustamassa  

Julkaisemme Uudenmaan yrittäjyysaluevuonna esimerkkejä alueen toimijoista, jotka edistävät vihreää ja digitaalista yrittäjyyttä ja liiketoimintaa. Tällä kertaa kerromme laitteiden myynti-, huolto- ja korjauspalveluissa sekä elektroniikan kierrättäjänä ansioituneesta Teraset Finland Oy:stä sekä Haaga-Helian vetämästä hankkeesta, jossa pilotoidaan kiertotalouden markkinapaikkaa elektroniikalle.

Artikkeli

18.3.2022

Ilmastonmuutos vaikuttaa metsiin – Kunnille tietoa muutoksiin sopeutumisesta

Uudenmaan liiton käynnistämän Kuntametsien kestävä monikäyttö -projektin ensimmäinen työpaja pidettiin maaliskuun alussa. Teemana oli tulevaisuuden ilmastoon sopeutuva metsänhoito, joka onkin aiheena hyvin ajankohtainen. Vain muutamaa päivää aikaisemmin julkaistiin hallitusten välisen ilmastopaneelin IPCC:n uusin raportti, joka painotti sopeutumistoimien tärkeyttä kaikilla sektoreilla.

Blogi

15.12.2021

Projektiasiantuntija Maria Sirviö: Kuntametsissä yhteensovitetaan monenlaisia arvoja

Metsien arvo nähdään moninaisempana kuin koskaan. Tämä muuttaa myös metsänkäyttöä. Uudenmaan liitto on käynnistänyt Kuntametsien kestävä monikäyttö -projektin, joka tarjoaa kuntien käyttöön tietoa metsien kestävästä, monitavoitteisesta käytöstä. Kuntien toiveesta tekeillä on myös menetelmä merkittävien hiilivarastojen ja -nielujen tunnistamiseksi.